• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RIBOLOVCI ‘ŠARANA’ USPJEŠNI SU U RIBOLOVU, ALI I U PORIBLJAVANJU SVOJIH VODA I ČUVANJU PRIRODE

Sve više članova broji Športsko ribolovno društvo ‘Šaran’ iz Lipovljana, a od prošle godine u društvo je, po prvi puta, učlanjeno 10-tak juniora i 5 žena. Nakon niza godina održano je i natjecanje u ribolovu na plovak, pa se polako ribolovno društvo iz Lipovljana vraća na nekadašnje mjesto prema broju članova, ali i sve većim i uspješnim aktivnostima. Zahtjevan Plan rada za 2016. godinu obećava i dalje svim članovima puno aktivnosti i ribolova.

Takve ocjene rada ŠRD ‘Šaran’ mogle su se čuti na redovnoj godišnjoj Skupštini, koja je održana u Društvenom domu u Lipovljanima, u nedjelju, 24. siječnja. Nakon niza godina, zbog povećanog broja članstva, Skupština je opet održana u velikoj dvorani Društvenog doma, a izvješće o radu ‘Šarana’ u 2015. godini prisutnim članovima podnio je Ivan Hudec, predsjednik Društva.

Naglasio je kako su članovi društva bili vrlo aktivni u radu, kako i s koliko ljubavi rade na zaštiti i kvaliteti svojih voda, ali i kako su u svibnju prošle godine imali ekološki incident na Pakri u Piljenicama. Zbog zatvaranja dotoka vode u Pakru, dogodio se pomor riba, a društvo je pretrpjelo znatnu štetu za koju nitko nije odgovarao. Zbog toga su posebnu brigu lani posvetili obnovi ribljeg fonda u Pakri i poribljavanju svojih voda.

Izvješće o financijskom poslovanju ‘Šarana’ pročitao je tajnik Veljko Lisac, u ime financijskog servisa koji im vodi poslovanje društva. Ukupni prihod u prošloj godini bio je 46.272 kune, a ukupni rashodi 30.565 kuna. Financijski plan za ovu godinu predložen je u visini od 45.000 kuna, a sva izvješća za prošlu i planovi za ovu godinu jednoglasno su prihvaćena.

Članovi ribolovnog društva ‘Šaran’ poštovatelji su čistog okoliša i ljubitelji očuvane prirode općine Lipovljani, pa tijekom godine sudjeluju u radnim akcijama čišćenja obala svojih voda. Lani su održali dvije akcije čišćenja, a ribočuvarska služba izvijestila je prisutne ribolovce na Skupštini da se na ribolovna mjesta dobro pazi i da ih ribolovci ostavljaju čiste i uredne nakon ribolova.

Članovi Skupštine izvješteni su o tome da je lani pojačana ribočuvarska služba ‘Šarana’, na 3 ribočuvara, a to se pokazalo uspješno i kroz povećanu prodaju dnevnih ribolovnih karata. Održavaju se i dobri odnosi sa susjednim društvima iz Kutine i Jasenovca, dogovara se reciprotetni ribolov s njima, a sve bolja je suradnja i s Parkom prirode Lonjsko polje.

Na dobrom radu, ali i brizi koju pokazuju za čuvanje okoliša i očuvanu prirodu, te za angažiranje pri obilježavanju Dana općine i tijekom ‘Lipovljanskih susreta’, svim članovima ‘Šarana’ zahvalio se Tomislav Lukšić, zamjenik načelnika općine Lipovljani, koja će i dalje podržavati rad ovog ribolovnog društva.

Za ribolovcima ŠRD ‘Šaran’ još jedna je uspješna godina, bilo je dobrih ulova, ali i odmora i uživanja na vodama općine Lipovljani, kojima gospodare. Plan rada, usvojen na Skupštini, garantira da će i ove godine biti živo na ribolovnim vodama i u društvu ‘Šaran’ iz Lipovljana.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content