• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

RADNA AKCIJA ČLANOVA ‘ŠARANA’ NA STRUGU KOD OPEKA

Na Strugu kod Opeka, u subotu, 27. lipnja u dopodnevnim satima održana je radna akcija članova Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana. Čistila se lijeva obala Struga na kojoj lovno gospodare ribiči iz Lipovljana, a potom je nastavljen ribolov i zajedničko druženje uz ručak.

                Na radnu akciju uređenja obale vodotoka, kojom gospodare, i uređenja zelenih površina, te uređivanjem ribolovnih mjesta i prikupljanje odbačenog ili naplavljenog smeća, odazvalo se 34 punoljetna člana društva ‘Šaran’. Mlađi članovi nisu ni zvani, a svaki punoljetni član, prema odluci s godišnje Skupštine, osim plaćanja članarine ima obvezu sudjelovati na dvije radne akcije uređenja vodotoka.

Ove godine najviše se radilo na krčenju granja i košnji trave jer odbačenog otpada nije bilo puno – tek jedna vreća. To dokazuje da se ribiči i tijekom godine ponašaju pravilno, te ne zagađuju prirodu i vodotoke na kojima uživaju u sportskom ribolovu. S takvim odazivom na radnu akciju ‘Šarana’ i ponašanjem članova na čuvanju prirodnog okoliša, zadovoljan je i Josip Hudec, predsjednik ŠRD ‘Šaran’ iz Lipovljana.

No, proteklih dana zabrinjava ih zbivanje na Pakri u Piljenicama, u koju je zatvoren dovod vode, zbog kako navode, sanacije obale Pakre u Banovoj Jarugi. Vodostaj je drastično pao, na mjestima je korito Pakre potpuno suho, pa ribiči ‘Šarana’ očekuje pomor ribe u Pakri, što bi dodatno osiromašilo riblji fond. ‘Vodoprivreda’, ističu ribiči okupljeni na Strugu kod Opeka, imaju pravo raditi na uređivanju toka Pakre, no moraju osigurati mimimum dotoka i protka vode, radi zaštite života u rijeci. Do kada će sve to trajati i tko je kriv za propuste na Pakri, tek se treba vidjeti. (Damir SMETKO)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content