• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREVENTIVNO PREDAVANJE O ULIČNIM DROGAMA ZA RODITELJE SEDMIH RAZREDA

U okviru ‘Mjeseca borbe protiv ovisnosti’, koji traje od 15. studenog do 15. prosinca,  Gradsko društvo Crvenog križa Novska i Policijska postaja Novska organizirali su u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima javno predavanje o drogama i ovisnosti. Predavanje je u četvrtak, 19. studenog, održao dr. sc. Siniša Zovko iz Zagreba, za roditelje učenika sedmih razreda.

Otvarajući predavanje Melita Mihalić, djelatnica Crvenog križa, obrazložila je što sve humanitarno društvo Crveni križ čini na prevenciji i suzbijanju ovisnosti, te kako njegovi djelatnici mogu pomoći ovisnicima.

O prisutnosti droge, ali i drugih oblika ovisnosti na lipovljanskom i novljanskom području roditeljima je govorio Ivica Sarajlija, policijski službenik PP Novska naglašavajući da problem nije bezazlen, ali da ga se na razne načine prevenira, pa je pozvao i roditelje da se bez zadrške uključe u borbu protiv ovisnosti, posebno ako simptome opaze kod svoje djece, kako bi izbjegli teške posljedice, ali i kažnjavanje, zbog korištenja opijata.

O drogama, vrstama droga, njihovim učincima i posljedicama, te mogućnostima sprječavanja, prisutnim roditeljima govorio je dr. Siniša Zovko, iz Referentnog centra za droge RH u Zagrebu, koji ima dugogodišnje iskustvo u radu s ovisnicima. Osim prepoznavanja simptoma uzimanja opojnih sredstava, dr. Siniša Zovko govorio je roditeljima i o iskustvima o načinu sprječavanja korištenja opojnih sredstava, te o odnosnu roditelja i djeteta u tim prijelomnim godinama njihovog razvoja.

Na kraju predavanja o ‘Uličnim drogama’ dr. Siniši Zovku upućeno je i jedno pitanje roditelja na koje je on opširno odgovorio. Na predavanju su bili prisutnici i nastavnici, odnosno razrednici sedmih razreda lipovljanske Osnovne škole Ivana Toth i Tomislava Franić, te Ivana Došen, školski pedagog.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content