• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PREDSTAVLJEN PROGRAM, POKROVITELJI I PARTNERI ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2016.’

Trodnevni program ‘Lipovljanskih susreta 2016.’, uz prisutnost većine pokrovitelja i partnera ove centralne manifestacije stvaralaštva nacionalnih manjina Republike Hrvatske, koji će se održati od petka, 26. do nedjelje, 28. kolovoza, javno je predstavljen u Lipovljanima, u utorak, 19. srpnja.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERANa predstavljanju programa bili su: Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, kao glavni pokrovitelj ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’  Nj. E. Oleksandr Levchenko, veleposlanik Ukrajine u Hrvatskoj, u ime ovogodišnje zemlje partner ‘Susreta’, Aleksandar Tolnauer, predsjednik Savjeta za nacionalne manjine RH i pokrovitelji okruglog stola, Željko Lenart, direktor TZ Sisačko-moslavačke županije, Dinko Vidaković, direktor proizvodnje INA-e u regiji središnja Hrvatska, u ime generalnog pokrovitelja, Boris Mesarić, predsjednik HGK, Županijske komore Sisak, kao partner u programu gospodarskog skupa o suradnji i mogućnostima gospodarskog povezivanja s ovogodišnjom zemljom-partnerom, Mario Ribar, općinski načelnik i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’, te članovi Organizacijskog odbora i voditelji pododbora ‘Lipovljanskih susreta 2016.’KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Sve prisutne goste i uzvanike, na početku predstavljanja pripremljenog programa ‘Lipovljanskih susreta 2016.’  pozdravio je Mario Ribar, općinski načelnik, koji se je zahvalio svima na dolasku u Lipovljane, na podržavanju manifestacije, ali najviše na financijskoj pomoći i pripremi ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’. Zahvalio se i članovima Organizacijskog odbora, te svim volonterima koji će raditi u organizaciji ‘Susreta’.

Posebno se zahvalio predsjednici Republike Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović što je i ove godine prihvatila visoko pokroviteljstvo nad manifestacijom, te prisutnom Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba koji je za ‘Lipovljanske susrete’ ove godine izdvojio 150.000 kuna, ali i svima koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju. Tako će se ove godine Lipovljanski susreti 2016. održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH, pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, uz potporu Savjeta za nacionalne manjine, Sisačko moslavačke županije, Turističke zajednice SMŽ, HGK Županijske komore Sisak. 1-Predstavljanje LS 2016. 009Generalni sponzor je INA d.d., a zemlja partner Ukrajina. Osim njih, partneri koji su dali potporu ovogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima’ još su Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje, Euroherc osiguranje, PP Orahovica, Ministarstvo poljoprivrede RH, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Ministarstvo kulture RH, TZ Općine Lipovljani i više medijskih pokrovitelja, Mreža Tv, Radio Quirinus i RPN.

Mario Ribar predstavio je i program koji je raznovrsnošću još bogatiji nego onaj lanjski, pa je pozvao sve na trodnevno druženje i zabavu u Lipovljanima tijekom posljednjeg vikenda u kolovozu.

Dinko Vidaković, direktor proizvodne regije Središnja Hrvatska u INA-i, zahvalio se na pozivu za pokroviteljstvo, uz naglasak da je to prilika za nastavak dugogodišnje suradnje Lipovljana i INA-e.

O gospodarskom skupu, s kojim započinju ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’, u petak, 28. kolovoza govorio je Boris Mesarić, predsjednik HGK, Županijske komore Sisak. Prisjetio se da je prvi gospodarski susret održan prošle godine i da je dao odlične rezultate. Ove godine KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAgovorit će se o poslovnoj suradnji s Ukrajinom.

Željko Lenart, direktor Turističke zajednice SMŽ, pozdravio je organizatore i goste u svoje, i u  ime Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije. Pohvalio je ‘Lipovljanske susrete’ ističući da su svake godine bolji i bolji svojim sadržajem, te da doprinose razvoju kontinentalnog turizma.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAAleksandar Tolnauer je izrazio zadovoljstvo što je dugogodišnji partner u organiziranju ‘Lipovljanskih susreta’. Njih treba gledati, naglasio je, u svijetlu sadašnjeg terorizma, migracija, netolerancije i nejednakosti u svijetu, kao manifestaciju koja za ovu zemlju predstavljaju veliku stvar jer promiče mir, toleranciju i zajednički život svih. Zahvalio je svima udrugama nacionalnih manjina koje uključuju mlade ljude u čuvanje kulturnog bogatstva manjina.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAOvogodišnja zemlja partner ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ bit će Ukrajina jer na području općine Lipovljani živi i organizirano radi ukrajinska zajednica s gotovo 200 pripadnika. Stoga se u projekt zemlje-partnera ‘Susreta’ uključilo ukrajinsko veleposlanstvo u Hrvatskoj, na čelu s veleposlanikom Oleksandrom Levchenkom, prijateljem Lipovljana. Veleposlanstvo će prirediti izložbu Donbas: Rat i mir i predstaviti knjigu o 100 specifičnosti Ukrajine, a najavio je i dolazak profesionalnog plesačkog ansambla iz Ukrajine, kao i dolazak gostiju iz grada Khusta, iz Zakarpatske oblasti u Ukrajini.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na kraju predstavljanja programa ‘Lipovljanskih susreta’, u općinskoj vijećnici u Lipovljanima, govorio je Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, u kojem žive i rade brojni pripadnici nacionalnih manjina. Naglasio je kako mu je zadovoljstvo i sreća što može pomoći Lipovljanima u organiziranju ovogodišnje manifestacije jer ‘Lipovljanski susreti’ promiču ono što se u gradu Zagrebu promiče zadnjih 17 godina, temeljna ljudska prava, temelj za mir i napredak.                 – Lipovljani s 13 i grad Zagreb s pripadnicima 22 različite nacionalne manjine imaju zadatak osigurati multietičnost i zajednički KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAživot, i zato treba podržati ‘Lipovljaske susrete’ koji šalju poruku mira i tolerancije – naglasio je Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, i tom prilikom uručio odluku na 150.000 kuna za potrebe organizacije ‘Lipovljanskih susreta 2016.’.

Domaćin Mario Ribar, općinski načelnik, pozvao je još jednom sve da posjete ‘Lipovljanske susrete 2016.’ tijekom sva tri dana i obećao dobru zabavu i ugodno druženje svim gostima i posjetiteljima Lipovljana.

Damir SMETKO

 

1-Predstavljanje LS 2016. 018

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA1-Predstavljanje LS 2016. 0141-B2 PLAKAT LS161-LETAK LS16-vanjska1-LETAK LS16-unutarnja1-POZIVNICA-vanjska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content