• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Djelatnici tvrtke Sintagma u četvrtak i petak 19. i 20. studenog 2015. godine održali su edukativne radionice o razvrstavanju otpada i zaštiti okoliša za učenike Osnovne škole „Josip Kozarac“ i djecu vrtića „Iskrica“ u 3-DSC09312Lipovljanima.

Radionice se provode u sklopu projekta „Zeleni Lipovljani“, čiji je nositelj Općina Lipovljani, a sufinanciran je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.4-DSC09320

U četvrtak 19. studenog u 16 sati održano je edukativno predavanje i radionica za učenike nižih razreda i njihove učiteljice, a potom u 17:30 za učenike viših razreda i njihove nastavnike. Iz svakog razrednog odjela prisustvovalo je troje učenika. Učenici su slušali zanimljivo i poučno predavanje o razvrstavanju otpada i koristima koje ono donosi uz multimedijalnu prezentaciju, te potom izrađivali plakate i u praktičnom radu naučili razvrstavati otpad u pripadajuće spremnike. Radionice su bile zaista korisne i svidjele su se svim učenicima te njihovim učiteljima i nastavnicima. Motivirani tom radionicom učenici su, već sutradan, nastavili prenositi iskustva svojim vršnjacima u razredu. S obzirom da Osnovna škola Josip Kozarac od 2010. godine ima status eko škole, te odgaja mlade generacije osjetljive prema okolišu, ovim projektom pridonijelo se ekološkoj osvještenosti mladih u području održivog gospodarenja otpadom.

1-DSC09272

U petak 20. studenog u 9 sati započela je edukativna radionica u vrtića „Iskrica“, posebno osmišljena za djecu 5-DSC09374vrtićkog uzrasta. Uz odličnu organizaciju i pomoć odgajateljica, djeca su bojala kutije u crvenu, plavu, žutu i zelenu boju te razvrstavala otpad u pripadajuće kutije, potom su poslušali pričicu „Pismo iz Zelengrada“ i na posljetku izrađivali kompostište u dvorištu vrtića.1-okoliš Sunčan i topao dan omogućio je boravak na dvorištu i prikupljanje lišća, otpalog voća te njihovo odlaganje u kompostište. Kako dječja mašta može svašta, djeca su u kompostište prikupila i pokoju glistu te je kompostište dobilo naziv „glisto-kompost-grad“. Uz zanimljivu i poučnu igru, djeca su kroz ovaj projekt spoznala važnost odvajanja otpada, te ljubav prema prirodi i očuvanom okolišu.

6-DSC09392

1-1-4

1-5-8

1-0-vrtic

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content