• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRED ZAVRŠETKOM IZRADA CJELOVITOG PROGRAMA ‘LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2016.’

I ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, iz čijeg su ureda tijekom svibnja potvrdili pokroviteljstvo nad manifestacijom koja će se ove godine održati od 26. do 28. kolovoza. Uz predsjedničino pokroviteljstvo, dogovoreno je i pokroviteljstvo Sisačko-moslavačke županije, a očekuje se i potvrda pokroviteljstva grada Zagreba.

O dogovorenim i odrađenim obvezama, u srijedu, 1. lipnja izvješteni su članovi Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta 2016’. godine, a razgovaralo se i o daljem tijeku priprema. Općinski načelnik Mario Ribar, predsjednik Organizacijskog odbora ‘LS’-a predložio je i okvirnu satnicu programa trodnevne manifestacije u Lipovljanima, koja će obilovati raznovrsnim programom.

Prvog dana, u petak, 26. kolovoza, ‘Susreti’ će započeti gospodarskim forumom i predstavljanjem Ukrajine kao zemlje partnera ‘Lipovljanskih susreta’, a drugi dan, subota, 27. kolovoza tradicionalno će biti posvećena predstavljanju djelovanja nacionalnih manjina Republike Hrvatske. Trećeg dana, u nedjelju, 28. kolovoza, priprema se bogat i raznolik program u kojem će značajno mjesto zauzeti vatrogasno natjecanje ‘Vatrogasni izazov’, te niz sportskih susreta i natjecanja. Prijedlog programa dan je članovima Odbora na razmatranje, a bit će definiran na slijedećem sastanku Odbora.

Zabavni program, kao značajni dio programa ‘Lipovljanskih susreta’ još nije u potpunosti definiran, nisu potpisani ugovori s izvođačima, pa su članovi odbora ‘LS’-a zaključili da se to učini što prije. Želja je da se svim posjetiteljima kulturne i turističke manifestacije u Lipovljanima, osigurao privlačan i zabavan program u kojem će uživati.

Članovi Odbora prihvatili su i prijedlog pisanog godišnjaka o prošlogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima’ koji će biti uskoro tiskan, a služit će za promociju Lipovljana i ‘Lipovljanskih susreta’.

Damir SMETKO

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content