• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OPĆINSKI VIJEĆNICI DONOSE PRORAČUN OPĆINE LIPOVLJANI ZA 2017. GODINU

Usvajanje prijedloga proračuna Općine Lipovljani za 2017. godinu i treće izmjene općinskog proračuna za tekuću, 2016. godinu, najvažnije su točke 24. sjednice Općinskog vijeća Općine Lipovljani, koja je sazvana za četvrtak, 15. prosinca. Na dnevnom redu naći će se 19 točaka, a najviše njih vezano je uz rebalans ovogodišnjeg i donošenje proračuna za iduću godinu.

                Nakon usvajanja zapisnika s tri posljednje sjednice Općinskog vijeća i aktualnog sata, općinski vijećnici započet će rad odlukom o zadnjim ovogodišnjim izmjenama i dopunama općinskog proračuna, te izmjenama u programima koji su vezani uz financiranje iz proračuna.

                Nakon izmjena trenutnog proračuna Općine Lipovljnai, na dnevnom redu će se naći i prijedlog proračuna Općine Lipovljani za 2017. godinu s projekcijama na 2018. i 2019. godinu. Općinski načelnik, koji prema zakonu predlaže proračun, izložit će prijedlog o kojem mogu raspravljati vijećnici. Uz prijedlog proračuna na dnevnom redu će se naći i programi vezani na taj proračun, a odnose se na komunalnu infrastrukturu, potrebe u kulturi, sportu, obrazovanju i odgoju i programu socijalne skrbi.

                U završnom dijelu sjednice, vijećnici će moći raspravljati o prijedlozima financijskog plana za 2017. godinu općinskih ustanova Narodne knjižnice i čitaonice i Dječjeg vrtića ‘Iskrica’.

                Za zadnju točku dnevnog reda planirano je donošenje odluke o dodjeli stipendija studentima s područja općine Lipovljani.

                Damir SMETKO

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content