• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Općina Lipovljani zaposlila deset osoba u javnim radovima

Općina Lipovljani uključila se u novu Mjeru HZZ-a „Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava“.

Riječ je o zapošljavanju dugotrajno nezaposlenih osoba na period od šest mjeseci počevši s datumom 19.12.2017.,pa sve do 18.06.2018.godine.

Općina je potpisala ugovore sa 10-tero zaposlenika  koji su imali uvjete da budu primljeni u javne radove koji se provode na razini cijele Hrvatske.

Za Općinu Lipovljani, program zapošljavanja u potpunosti financira Hrvatski zavod za zapošljavanje sa ukupnim iznosom od 245.679,95 kuna.

Zaposlenici će tako raditi na održavanju nerazvrstanih cesta koji se odnose na krčenje samoniklog grmlja i šiblja, uklanjanju i odvozu granja, na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenju cestovnih jaraka, čišćenju i osposobljavanju prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, produbljenju korita oborinskih kanala,održavanju poljskih putova, pomoći pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenju i održavanju rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanju čistim i uređivanju postojećih izvora vode u šumama, te ostale preventivno-uzgojne radove planirane godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara.

Javni radovi obuhvaćaju i saniranje nerazvrstanih cesta, čijih su vlasnici i za njihovo održavanje nadležne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave, zbog posljedica bujičnih poplava.

Radovi na sanaciji divljih odlagališta otpada obuhvaćaju poslove sakupljanja otpada, odvoz i zbrinjavanje, nasipanje zemljom saniranih površina, te sprečavanje njihova širenja.

U vremenu kada zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, poput snijega, nije moguće odrađivati poslove prvotno definirane programom javnih radova, moguće je osobe uputiti na druge društveno korisne poslove poput dostave namirnica starijima i nemoćnima, čišćenja snijega i slično.

Zahvaljujući općini i samoj provedbi mjere aktivne politike zapošljavanja u nadležnosti HZZ-a, desetero ljudi će u periodu od 6 mjeseci imati svoje radno mjesto. Osjetit` će nakon dugo vremena zadovoljstvo marljivim radom i približiti se osjećaju da konačno mogu doprinijeti nešto svojim obiteljima u vidu materijalnih sredstava za koja na kraju krajeva svi radimo.

(m.p.k.)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content