• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE OPĆINE LIPOVLJANI

Članovi Vatrogasne zajednice općine Lipovljani (VZO) održali su u ponedjeljak, 4. travnja, 23. redovnu godišnju Skupštinu. Nakon održanih Skupština dobrovoljnih vatrogasnih društava, održana je i Skupština VZO Lipovljani na kojoj su izaslanici iz društava, prihvatili izvješća o radu i financijskom poslovanju Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, te donijeli plan rada i plan financijskog poslovanje za 2016. godinu.

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani jedna je od najmanjih zajednica na području Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije, a među ponajboljim je zajednicama jer su vatrogasci i društva vrlo aktivni, dobro su opremljeni i stalno spremni na pružanje potrebnih intervencija. Tako je to već niz godina, a stožerno društvo, DVD Lipovljani, najzaslužnije je za  izvrstan rad i stalne pohvale, i društvu, i čitavoj Vatrogasnoj zajednici. I ostala tri društva Vatrogasne zajednice općine Lipovljani sve bolje su opremljena, a dobrovoljni vatrogasci izlaze na razne intervencije tijekom godine.

U protekloj godini vatrogasci VZO Lipovljani zabilježili su 117 intervencija, od čega je bilo 7 požara otvorenog prostora, 3 požara građevinskih objekata, 5 intervencija postavljanja plutajućih i apsorbirajućih brana, 50 ispumpavanja bunara i 52 razne druge intervencije, među kojima i 2 intervencije na otoku Lastovu, gdje su lipovljanski vatrogasci prošle godine bili na ispomoći požarne zaštite hrvatske obale i otoka – čulo se, među ostalim, u izvješću o radu VZO Lipovljani, koji je za prošlu godinu, na Skupštini podnio Zlatko Pješ, zapovjednik VZO Lipovljani.

To je gotovo 7% ukupnih intervencija na području čitave Sisačko-moslavačke županije, čiji vatrogasci u prošloj godini broje 1.662 intervencije, od čega 787 požara, 743 tehničke intervencije i 132 druge, razne vatrogasne intervencije. Na spomenutim intervencijama sudjelovalo je preko 5.200 vatrogasaca na području županije, a uloženo je preko 11.000 dobrovoljnih sati rada i dežurstava, iznio je na Skupštini VZO Lipovljani Mijo Brlečić, broj ukupnih intervencija vatrogasaca na području čitave županije, uspoređujući ih s brojem intervencija vatrogasaca VZO Lipovljani.

Ovogodišnju redovnu Skupštinu Vatrogasne zajednice općine Lipovljani vodili su čelnici zajednice Danijel Ribarić, predsjednik VZO, Zlatko Pješ, zapovjednik i Marijana Pernar, tajnica VZO Lipovljani.  Od ukupno 27 članova Skupštine VZO Lipovljani, 20 ih je bilo prisutno, uz goste s većeg djela županije.

Osim 4 zajedničke sjednice, u protekloj godini vatrogasci VZO Lipovljani uspješno su surađivali i s općinom Lipovljani koja je za vatrogastvo u prošloj godini ukupno izdvojila 205.000 kuna. Samo za rad Vatrogasne zajednice izdvojeno je nešto više od 106.000 kuna, od čega su DVD Kraljeva Velika i Piljenice dobili po 11.000 kuna, DVD Krivaj 8.000 kuna, a DVD Lipovljani 47.000 kuna.

Na uspješnom radu Vatrogasne zajednice čestitali su mnogi gosti, a posebno je radom bio zadovoljan Mijo Brlečić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice SMŽ i dopredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice, koji je pohvalio višegodišnji vrijedni rad svih vatrogasaca na području općine Lipovljani. Čestitkama se pridružio i Tomislav Lukšić, koji je izrazio zadovoljstvo radom i angažiranjem vatrogasaca na svim potrebnim intervencijama u svoje, i u ime Marija Ribara, načelnika općine Lipovljani.

Dobru opremljenost i raznovrsne vatrogasne aktivnosti Općina Lipovljani i ove će godine podržati sredstvima općinskog proračuna, u iznosu od oko 200.000 kuna. Lani vrlo uspješno organiziran ‘Vatrogasni izazov’ u okviru ‘Lipovljanskih susreta’ nastavit će se i ove godine, također, u okviru ove kulturne i turističke priredbe u Lipovljanima, u nedjelju, 28. kolovoza.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content