• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA REDOVNA PROGRAMSKA SKUPŠTINA LOKALNE AKCIJSKE GRUPE MOSLAVINA

U petak, 18.12.2015., održana je redovna programska Skupština LAG-a Moslavina.

Skupština je održana u Kloštar Ivaniću u ugostiteljskom objektu obitelji Paulić “Ladanj kod strica” s početkom u 13.00 sati.

Nakon riječi dobrodošlice domaćina Skupštine, načelnika Općine Kloštar Ivanić, g. Željka Filipovića, g. Andrija Rudić, predsjednik LAG-a Moslavina, dao je Dnevni red Skupštine kojeg su prisutni članovi LAG-a usvojili. Na skupštini LAG-a, bio je prisutan i načelnik Općine Lipovljani, Mario Ribar, u funkciji predstavnika članova ovoga LAG-a, Općine Lipovljani i TZ Općine Lipovljani, koji se i obratio svim članovima LAG-a, te ih informirao kako Općina Lipovljani ostaje u sastavu LAG-a Moslavina, objasnivši pri tome cijelu situaciju.

1-Slika LAG Moslavina, 3Skupština je nastavljena sa izborom radnih tijela Skupštine te izvješćem verifikacijske komisije nakon čega je voditeljica LAG-a Moslavina, gđa Anica Lenart dala financijsko izvješće o radu LAG-a sa objašnjenjem svih stavki te nastavila sa izvješćem o radu LAG-a Moslavina u 2015.-toj godini gdje treba spomenuti, između ostalog, početak provedbe LEADER natječaja – Podmjere 19.1. te partnerstvo LAG-a u projektu “Prijamni centar Repušnica – moslavačka vrata u Park prirode Lonjsko polje”.

Također se raspravljalo i o članarinama, a usvojeno je da se zasada one neće mijenjati iako su najniže u odnosu na druge LAG-ove te će se i dalje plaćati putem Odluka koje se šalju svakom članu LAG-a.

Nakon toga, predstavljen je plan prihoda i rashoda LAG-a Moslavina u 2016.-toj godini te plan rada u kojem, između ostalog, treba spomenuti najbitniju stavku, izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Moslavina te pripreme za nadolazeće Mjere 19.2., 19.3. i 19.4..

Na kraju, gđa Bojana Markotić Krstinić, predstavnica RREC Primus Fortissimus, svim prisutnim članovima Skupštine, održala je uvodnu radionicu o izradi Lokalne razvojne strategije te je ukazala na određene stavke statuta koje treba izmijeniti kako bi olakšali prijave na nadolazeće mjere financiranja i osigurali njihovu prihvatljivost.

Nakon službenog dijela Skupštine, prisutnima se obratila vlasnica ugostiteljskog objekta sa nekoliko riječi dobrodošlice te je druženje članova nastavljeno uz prigodan domjenak.

2-Slika LAG Molsavina skupština 1-Slika LAG Moslavina, skupština, 2

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content