• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Natjecatelje ribolovnog ‘Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje’, pozdravio je i općinski načelnik Nikola Horvat

Ribolovno natjecanje ‘Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje’, za najmlađe članove sportsko-ribolovnih društava iz Hrvatske, održano je na Banovljanskom jezeru od petka, 28. do nedjelje, 30. lipnja. Organizator natjecanja bio je Hrvatski športski ribolovni savez i ŠRD Bjelovar, a domaćini su bili članovi ŠRK Amur Petrokemija Kutina, koja i gospodari vodama Banovljanskog jezera. Supokrovitelji ovog državnog ribolovnog natjecanja bili su grad Kutina i Općina Lipovljani, na čijem području su, u Izviđačkom centru Pakra, boravili natjecatelji i članovi njihovih društava.

Svečano otvaranje ‘Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje’ u ribolovnoj disciplini lova ribe udicom na plovak, te disciplini casting, održano je u petak, 28. lipnja predvečer. Gotovo 40 ekipa stiglo je na državno natjecanje mladih ribolovaca, koji su i bili prisutni svečanom otvorenju.

Sve prisutne natjecatelje, njihove voditelje i članove ribolovnih društava pozdravio je Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športsko ribolovnog saveza. Zadovoljstvo boravkom na području općine Lipovljane, svim mladim ribolovcima i njihovim klupskim članovima, uspješan ribolov i lijep boravak, zaželio je tijekom otvorenja i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, uz ribički pozdrav: ‘Bistro’.

Sportska natjecanja, lov ribe udicom na plovak, održani su u subotu, 29. lipnja i u nedjelju, 30. lipnja. Obala Banovljanskog jezera već je niz godina uređena za uspješno natjecanje sportskih ribolovaca, pa je poslužila i za ovaj ‘Kup Hrvatske za kadete i kadetkinje’.

U dužini od gotovo 2 kilometra, na obali jezera, najmlađi ribolovci okušali su sreću lova ribe, s različitim uspjehom. Nekima je riba dobro grizla, neki su imali više malih ulova, a neki, tek pokoji, ali zato veći ulov. Kao i uvijek, bilo je i onih, malobrojnih, koji nisu ništa uspjeli uloviti.

Svečano proglašenje rezultata, podjela nagrada i medalja, i zatvaranje natjecanja održano je u nedjelju, 30. lipnja u hotelu u Kutini, u popodnevnim satima.

[ngg src=”galleries” ids=”126″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content