• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA GODIŠNJOJ SKUPŠTINI NK ‘SLAVONAC’ ZA NOVOG PREDSJEDNIKA IZABRAN JE MLADEN MARTINOVSKI

Članovi NK ‘Slavonac’ iz Lipovljana održali su u nedjelju, 19. srpnja uvečer redovnu godišnju, ali i izbornu Skupštinu, čvrsto se nadajući da okreću novi list u radu i djelovanju ove sportske udruge. Sportski rezultati igrača ‘Slavonca’ vrlo su dobri u svim kategorijama, no klub je organizacijski bio loše posložen, pa za lipovljanske ljubitelje sporta nije tajna da je bilo stanovitih, raznih problema u klubu. Na Skupštini su usvojena izvješća o radu, te financijska izvješća za 2014.godinu, donesene su izmjene Statuta, sukladno novom Zakonu o udrugama, a izabrano je i novo čelništvo NK ‘Slavonac’, koje je odlučno u nakani rješavanja nataloženih problema.

Da bi uspjeli u tome, pozvani su svi dobronamjerni, da se uključe u članstvo i rad kluba.

Godišnju Skupštinu kluba vodio je Mario Ribar, dugogodišnji član i igrač ‘Slavonca’, uz članove vodstva Skupštine: Ivicu Maletića, Mladena Martinovskog i Dalibora Nerlovića.
Zbog akumuliranih problema, klub među ostalim nije održao, od početka ove godine ni redovnu godišnju Skupštinu, što je obvezan po zakonu. Stoga je ukupno izvješće o radu kluba, te o ostvarenim sportskim rezultatima, na sazvanoj Skupštini, podnio Ivica Maletić, tajnik NK ‘Slavonac’. U uvjetima kad čelništvo kluba nije radilo, ili se svelo tek na čovjeka, ili dva, ostvareni su odlični rezultati. Seniorska ekipa ‘Slavonca’ prošle je godine ušla u 1. županijsku nogometnu ligu, koja je zapravo po kvaliteti, i rang više, kao nekadašnja Premier liga. Igralo se dobro, ostvareno je 6. mjesto među 14 klubova, što je izvrstan rezultat, s obzirom u kakvim se klupskim okolnostima prvenstvo odvijalo. Za rad kluba u 2014. godini potrošili su 87.743 kune, od čega je 17.743 kuna bilo strogo namjensko, za uređenje pročelja zgrade svlačionica, koje je sponzorirala Ina d.d., a 70.000 su utrošili na natjecanja svih kategorija, limača, pionira, juniora i seniora. Taj iznos im nije bio dostatan pa su 4.220 kuna obaveza prenijeli u ovu 2015. godinu.
Uz dosta rasprave i puno pitanja, pogotovo oko financijskog izvješća, članovi Skupštine prihvatili su izvješća o radu i financijsko izvješće NK ‘Slavonac’ za 2014. godinu.
Prihvatili su članovi Skupštine i novi, izmijenjeni Statut NK ‘Slavonac’. Izmjene su bile brojne, pa je predsjedavajući Mario Ribar, sve izmjene javno pročitao i pojasnio. U Statutu kluba su točno određeni i poslovi čelnih ljudi kluba, pa će se ubuduće točno znati tko što mora raditi i za što je točno odgovoran.
Na kraju Skupštine prišlo se i izboru novog čelništva NK ‘Slavonac’. Kandidacijski postupak otvoren je 7 dana prije Skupštine, a prijedloge je iznio Neven Vitković, u ime kandidacijske komisije. Za predsjednika NK ‘Slavonac’ u idućem razdoblju, predložen je Mladen Martinovski, a za dopredsjednike Mario Ribar i Dalibor Nerlović. Za tajnika ‘Slavonca’ predložen je Ivica Maletić, a za blagajnika Josip Cota. Prijedlozi su prihvaćeni s jednim suzdržanim glasom.

U novi Izvršni odbor kluba, koji će s izabranim dužnosnicima, činiti čelništvo kluba, izabrani su još: Željko Pogačić, Dino Herić, Tomislav Dudaš, Dejan Ivanišević, Josip Kozina i Neven Vitković. U Nadzorni odbor kluba izabrani su Mladen Skoko, Danijel Štavalj i Miljenko Liščinski. Za likvidatora, prema novom Zakonu o udrugama, imenovan je tajnik kluba Ivica Maletić.
Pripremljen je Plan rada i financijski plan za ovu godinu. Program rada posebno naglašava okretanje kluba prema mlađim i domaćim igračima, domaćim kadrovima, te radu s mladima i mlađim kategorijama, limačima, pionirima i juniorima. I to je jedan od najvažnijih zadataka nove uprave.
Financijski plan sačinjen je u iznosu od čak 101.000 kuna, jer se 1. ŽNL proširila za 2 kluba, pa će se i financijski troškovi natjecanja povećati za oko 15-tak tisuća kuna. U raspravi o predloženom planu, naglašeno je da financijski plan nije u tom iznosu realno ostvariti, barem ne iz općinskih sredstava i da se klub mora okrenuti novim izvorima financiranja, poput sponzorstava i donacija. Dok se ne pronađu dodatna sredstva, ići će se na racionalizaciju i štednju, a financijsko poslovanje kluba vodit će knjigovodstveni servis.

Ovogodišnja redovna i izborna Skupština NK ‘Slavonac’ završila je kraćim obraćanjem novoizabranog predsjednika kluba.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content