• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

NA DOČEKU SV. NIKOLE PODIJELJENO VIŠE OD 400 POKLON PAKETA

Više od 400 poklon paketa podijelio je sv. Nikola svoj djeci s područja općine Lipovljani, uz blagdan darivanja djece, u ovo blagdansko vrijeme. Doček sv. Nikole tradicionalno organizira Općina Lipovljani, a ove godine podjela darova i prigodan program održan je u Društvenom domu u Lipovljanima, u subotu, 5. prosinca.

U pratnji roditelja, ali i baka i djedova, najmlađi stanovnici Lipovljana, Kraljeve Velike, Krivaja i Piljenica stigli su u lipovljanski Društveni dom na doček sv. Nikole u velikom broju. Mnogi roditelji ostali su pred vratima dvorane zbog pomanjkanja prostora u dvorani, iako su mnogi pripremljeni program gledali s galerije i stepenica koje vode prema njoj.

Ove godine program uz doček sv. Nikole priredila je lipovljanska Osnovna škola, učenici nižih razreda iz matične škole, ali i područnih škola iz Piljenica i Kraljeve Velike, uz odlične nastupe dječje plesne skupine KUD-a ‘Lipa’ i tri plesne skupine kluba ‘Iskrice’.

Nakon raznovrsnog i lijepog polusatnog dječjeg programa u kojem se plesalo i glumilo, zapjevalo se dolasku sv. Nikoli i Krampusu. I dok je dolazak sv. Nikole izazvao radost i veselje, Krampus i njegova zvonjava izazvao je strah i vrisku. Pa čak i po koju suzu kod mlađe, a izazov da ga dodirnu, kod starije djece.

Sv. Nikola je pozdravio svu djecu, zahvalio im za doček, pa izmamio obećanje učiteljica da će već slijedeći ponedjeljak upisati svim učenicima po jednu peticu. Pozvao je djecu da i dalje budu dobra, da dobro uče i da budu poslušna, pa su zajedno zapjevali i uputili se po pripremljene darove.

Na odlasku kućama, najmlađima s područja općine Lipovljani, dijeljeni su poklon paketi sa slatkišima. Dijelile su ih ‘pomoćnice’ sv. Nikole, zaposlenice Općine Lipovljani, koja će ove godine za darove sv. Nikole izdvojiti oko 23.000 kuna iz Proračuna općine Lipovljani.

Damir SMETKO

1-20151205_1716323-20151205_175327

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content