• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

MEMORIJALNI SPORTSKI SUSRETI „MIROSLAV HORVAT“

Na sami Dan državnosti RH, u ponedjeljak 25. lipnja, članovi Udruge umirovljenika općine Lipovljani bili su po 10. puta domaćini sportskih susreta članovima udruga umirovljenika s područja Sisačko-moslavačke županije. Ove godine na ‘Susretu’ je sudjelovalo preko 70 umirovljenika iz 5 umirovljeničkih udruga, a sportski susreti završili su tradicionalnim zajedničkim ručkom te druženjem.

Udruga umirovljenika općine Lipovljani jedna je od manjih udruga umirovljenika na području Sisačko-moslavačke županije, broji nešto više od 130 članova, ali je vrlo aktivna u sportskim aktivnostima i u druženju s članovima drugih udruga umirovljenika. Osnovana je u lipnju 2008. godine, a od samog početka svog organiziranog rada Dan državnosti RH slavi organiziranjem sportskih susreta.

Tijekom čitave godine članovi lipovljanske Udruge umirovljenika provode razne aktivnosti. Rade, kažu, sve ono za što još uvijek imaju snage i volje. To je i osnovni razlog zašto su osnovali svoju udrugu.  Tako je bilo i ove godine, u čast Dana državnosti, u lipovljanskom Društvenom domu.

Udruga umirovljenika općine Lipovljani 10. puta za redom bila je domaćin sportskih susreta udrugama umirovljenika iz gradova SMŽ-a. U Lipovljane svake godine rado dolaze sportaši iz Gline, Siska, Kutine. Ove godine bilo je 5 umirovljeničkih udruga, a iz nedaleke Kutine došli su članovi dviju udruga, iz grada Kutine i Udruge umirovljenika INA-Petrokemije. To je polovica svih udruga umirovljenika na području županije. Natjecali su se u kuglanju, preciznom gađanju pikada i igranju belota.

U stalnom radu Udruga umirovljenika općine Lipovljani ima veliku potporu Nikole Horvata, načelnika Općine Lipovljani, koji ima sluha za njihove potrebe, za njihove ideje, pa podržava njihov rad, na čemu su mu jako zahvalni. U mnogim sredinama Udruge umirovljenika nemaju takvu podršku, niti financijsku pomoć. Da bi pokrili sve troškove održavanja ovih sportskih natjecanja, troškove djelomično snose i sami sudionici sportskih susreta, a jednim dijelom kroz program rada troškovi se pokrivaju financiranjem iz općinskog proračuna – naglasila je Marica Horvat, predsjednica lipovljanske Udruge umirovljenika.

Zahvaljeno je i svim predsjednicima udruga koji redovito dolaze na sportske susrete, jer sustavno rade na pripremi i dolasku članova na natjecanje u Lipovljane.

Nakon završenog sportskog natjecanja, a prije zajedničkog ručka, u Društvenom domu u Lipovljanima, podijeljena su priznanja najboljim sportskim ekipama. U kuglanju je bila najbolja ekipa udruge iz Siska, a slijede ekipe iz INA-Petrokemije i Lipovljana. U belotu najbolja je ekipa udruge iz Gline, a slijede ekipe iz Siska i druga ekipa iz Kutine. U preciznom gađanju pikada pobijedile su članice udruge iz Siska, a slijede ih ekipe iz Lipovljana i INA-Petrokemije.

Priznanja najboljima uručili su Ljiljana Tomić, zamjenica općinskog načelnika i Marica Horvat, predsjednica Udruge umirovljenika Lipovljani. Tom prigodom zamjenica načelnika Ljiljana Tomić zahvalila se za organizaciju sportskih susreta, ali i za sve aktivnosti tijekom godine, svim članovima Udruge umirovljenika općine. Isto tako, zamjenica načelnika je svim gostima  i uzvanicima zaželjela dobrodošlicu u Lipovljane, te zahvalila na sudjelovanju na ovogodišnjim sportskim susretima. 

Lipovljanska Udruga umirovljenika vrlo je aktivna udruga, a Općina Lipovljani će uvijek pomagati i podržavati toliko aktivne i vrijedne udruge građana.  

Ove godine, jubilarni 10. sportski susreti dobili su i poseban naziv, te su preimenovani u „Memorijalni sportski susreti – Miroslav Horvat“, u znak sjećanja i zahvalnosti na preminulog predsjednika Udruge umirovljenika Lipovljani, Miroslava Horvata.

Miroslav Horvat bio je prvi predsjednik Udruge umirovljenika Lipovljani, a mnogi umirovljenici dolaze na sportske susrete upravo pod njegovim motom: ‘Nije važno koliko je godina u našem životu, važno je koliko je života u našim godinama.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content