• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

‘LIPOVLJANSKI SUSRETI’ OVE GODINE ODRŽAT ĆE SE OD 26. DO 28. KOLOVOZA

Imenovanjem članova Organizacijskog odbora i njegovih pododbora, i službeno su započele pripreme za ovogodišnje ‘Lipovljanske susrete’, kulturnu i turističku manifestaciju nacionalnih manjina Hrvatske, koja će se kao obnovljena manifestacija u Lipovljanima održati 7. puta za redom. Bogat trodnevni program održat će se u petak, 26., subotu, 27. i nedjelju, 28. kolovoza.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAS tim datumom održavanja ‘Lipovljanskih susreta 2016.’ složili su se svi prisutni članovi Organizacijskog odbora LS-a, kao i s predloženim članovima Organizacijskog odbora. Pojedini pododbori tijekom priprema za ovogodišnje ‘Susrete’ bit će nadopunjeni novim članovima, a očekuje se i ove godine angažiranje gotovo stotinjak volontera koji su vrlo angažirani na organizaciji i provedbi programa ‘Lipovljanskih susreta’, i bez kojih se trodnevna manifestacija ne bi mogla organizirati na dosadašnjoj, vrlo visokoj razini.

Odluku da se ‘Lipovljanski susreti 2016.’ organiziraju zadnjeg vikenda u kolovozu donijeli su članovi Organizacijskog odbora na prvoj ovogodišnjoj sjednici održanoj u srijedu, 30. ožujka. O konkretnim točkama KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAtrodnevnog programa razgovaralo se na drugoj sjednici Odbora, održanoj 14. travnja. Mario Ribar, predsjednik Organizacijskog odbora i općinski načelnik, podsjetio je prisutne članove Odbora na prošlogodišnje ‘Lipovljanske susrete’, njihovu uspješnu organizaciju, uočene probleme koji se javljaju tijekom trodnevnog programa i odjek koji su imali u mnogim sredinama i na različitim razinama kulturnog i političkog života u Hrvatskoj.

Poželio je da i ovogodišnja manifestacija bude tako uspješna, pa čak i bolja, i da u Lipovljane dođe još više posjetitelja nego li prošle godine, kada ih je bilo između 6 i 7 tisuća. Stoga je predložio članove Organizacijskog odbora i njihova zaduženja po pododborima, u koje će se još uključivati zainteresirani volonteri. Svi su prihvatili predloženo članstvo, kao i informaciju o tome da su lanjski ‘Susreti’ koštali oko 256.000 kuna, nešto više nego prethodnih godina, zbog šatora, koji se postavljao u slučaju lošeg vremena.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAMario Ribar izvijestio je članove Organizacijskog odbora i o do sada obavljenim razgovorima i pripremama za nove ‘Susrete’. Prihvaćen je plan financiranja i plan marketinških aktivnosti u promociji ‘Lipovljanskih susreta’, a ovisit će o pokroviteljima, sponzorima i donatorima. Ovogodišnja zemlja partner bit će Ukrajina, s čime se usuglasilo veleposlanstvo Ukrajine u Hrvatskoj i njezin veleposlanik Oleksandr Levchenko.

Veliki doprinos značaju ‘Lipovljanskih susreta’ dao je lani i ‘Vatrogasni izazov’, međunarodno vatrogasno natjecanje, koje je 2015. po prvi puta bilo organizirano u okviru ‘Susreta’, pa će se ‘Vatrogasni izazov’ i ove godine održati u nedjelu, 28. kolovoza u Lipovljanima.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAUpućeni su i zahtjevi za Visoko pokroviteljstvo Predsjednici RH, financijska pokroviteljstva i sponzorstva, a tijekom svog boravka u Lipovljanima za Dan općine, financijsku pomoć obećao je i Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba, pa se očekuje ove godine uz dosadašnje pokrovitelje, SMŽ, Savjet za nacionalne manjine RH, TZ SMŽ i sponzore (INA, generalni sponzor) i pokroviteljstvo Grada Zagreba.

Tijekom prve dvije radne sjednice članova Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’, i službenog početka priprema za nove ‘Susrete’, dogovoreno je da se članovi pojedinih pododbora sastanu zasebno, a da sjednice svih članova Organizacijskog odbora LS-a budu jednom mjesečno. U međuvremenu će se dogovarati svi detalji programa za petak, 26., subotu, 27. i nedjelju, 28. kolovoza, a plan je da sredinom lipnja, kompletan program ovogodišnjih Lipovljanskih susreta bude usuglašen i zaključen.

Damir SMETKO

Odluke možete vidjeti OVDJE:

Odluka o imenovanju OO LS 2016.

Organizacijska shema – Pododbori – Lipovljanski susreti 2016.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content