• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

LIKOVNA KOLONIJA ZALJUBLJENIKA U KIST I BOJE ODRŽANA JE NA OPEKAMA

Na Opekama kod Kraljeve Velike, živopisnom terenskom učilištu Šumarskog fakulteta u Zagrebu, u krilu hrastove šume obasipane prvim žutim listovima jesenskog kolorita, održana je tradicionalna likovna kolonija likovnih amatera općine Lipovljani. Listopadske boje po platnima došlo je prosipati nevelik, ali vrijedan, broj zaljubljenika u kistove i boje, u subotu, 4. listopada.

Dočekali su ih Zdenka Kokolek, iz Udruge žena ‘Veličanke’ iz Kraljeve Velike, u okviru koje djeluje i likovna grupa, i Ivica Ico Bilandžić, cijenjeni slikar iz Kutine, koji je mentor većini članova likovne grupe s područja općine Lipovljani.

Jutarnja magla na Opekama dala je okupljenim likovnjacima poticaj da se rasprede sa štafelajima i bojama, po ovom vrlo lijepom biseru na licu jedinstvenih i snažnih hrastoviH šuma lipovljanske općine. Neki su crtali lokalitet Opeke, a nekima je inspiracija za sliku bila okolna šuma, rosna i ne do kraja raspoznatljiva od magle i još uvijek mokra od nedavnih visokih, poplavnih voda. I dok su se uljene boje razlijevale na štafelajima, oživljavajući Opeke i njihovu okolicu na slikarskim platnima, prisutnu grupu likovnih zanesenjaka obišao je i Mario Ribar, načelnik općine Lipovljani, te Miro Horvat, dopredsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, dajući im tako podršku u radu.

U dvosatnom posjetu zahvalili su svakom ponaosob na odazivu i dolasku na likovnu koloniju i na stvaranju likovnih djela koja će ostati općini Lipovljani i Šumarskom fakultetu. Općinski čelnici pohvalili su rad organizatora i mentora ovih likovnih amatera, koji zdušno bilježe najljepše i najnježnije detalje s područja općine Lipovljani na platnima punima listopadskih boja Lipovljana i okolice.

Na ovogodišnjoj likovnoj kolonije sudjelovali su: Zdenka Kokolek iz Kraljeve Velike, Ivana Kozina i Lidija Pavičić iz Lipovljana, Ivanka Grgurić iz Poljane, Jasna Sabljak, Dubravko Malleg, Milan Čorak i Zlatko Žagar iz Novske, Ivica i Ana Bilandžić, te Vlatka Dam iz Kutine, Marija Pukec iz Popovače i Dragan i Edina Šalić iz Siska.

Nakon održane likovne kolonije, slikari amateri na likovnoj kolonije Opeke 2014. zajednički su objedovali, družili se i dogovarali daljnje zajedničke likovne kolonije i izložbe svojih radova.

(Damir SMETKO)

Fotografije u galeriji

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content