• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

KANADA – ZEMLJA PARTNER LIPOVLJANSKIH SUSRETA 2018.

U petak, 08. lipnja u Zagrebu, u sjedištu veleposlanstva Kanade u Hrvatskoj  održan je radni sastanak na temu Kanada – zemlja partner Lipovljanskih susreta 2018. godine.

Domaćin radnog sastanka bio je veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Daniel Maksymiuk sa suradnicima. Izaslanstvo Općine Lipovljani predvodio je Općinski načelnik Nikola Horvat sa suradnicima, članovima Organizacijskog odbora Lipovljanskih susreta, Predsjednikom Općinskog vijeća Tomislavom Lukšićem te Ivanom Doležalom, potpredsjednikom ‘Češke besede’ Općine Lipovljani i Ivanom Semenjukom, predsjednikom KPDU ‘Karpati’ Lipovljani.

Uz ugodno ozračje, na sastanku su predstavljeni ideja te okvir sadržaja ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, a svakako je definirana i uloga zemlje partnera. Osim subotnjeg centralnog programa naglasak je stavljen i na gospodarsko-diplomatske susrete koji se planiraju održati u petak, 24.kolovoza, na prvi dan susreta, a u čemu će na obostrano zadovoljstvo doprinos dati i Veleposlanik Nj.E. Daniel Maksymiuk.

Općina Lipovljani i organizacijski odbor ovogodišnjih Lipovljanskih susreta,  dobili su podršku Veleposlanika u organizaciji, te je i službeno potvrđeno kako će  Zemlja partner ovogodišnjih Lipovljanskih susreta biti Kanada.

“Ciljevi Lipovljanskih susreta u skladu su s vrijednostima Kanade: promoviranje pluralnosti, uključivanja, tolerancije te različitosti. Čestitam vašoj općini na predanosti multikulturalizmu.” – izjavio je Veleposlanik Kanade u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Daniel Maksymiuk.

U idućih nekoliko tjedana organizacijski odbor će utvrditi detalje programa koji će biti objavljeni, te će uslijediti i konkretni koraci u operativnoj pripremi i ostalim aktivnostima u realizaciji Lipovljanskih susreta 2018.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content