• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA ‘ŠUMA OKOM ŠUMARA’ ZAPOČELI ‘DANI JOSIPA KOZARCA’ U LIPOVLJANIMA

Damir Miškulin, predsjednik Hrvatskog šumarskog društva, ogranak Zagreb, prigodnim riječima otvorio je izložbu fotografija ‘Šuma okom šumara’, čime su započeli ovogodišnji ‘Dani Josipa Kozarca’ u Lipovljanima, a koji se organiziraju u okviru obilježavanja Dan općine, škole i župe u Lipovljanima. Izložba je postavljena među knjigama narodne knjižnice i čitaonice, gdje je u petak,18. ožujka održan i ostali program Dana Josipa Kozarca.

Sve prisutne na otvorenju izložbe fotografija, koja četvrtu godinu za redom gostuje u Lipovljanima, pozdravio je, u ime domaćina Josip Krajči, predsjednik Odbora za pripremu dana Josipa Kozarca u Lipovljanima. O svečarskim danim u Lipovljanima, uz blagdan sv. Josipa, zaštitnika župe i općine Lipovljani prisutnima je govorio Tomislav Lukšić, zamjenik općinskog načelnika.

Tridesetak je panoa izloženih fotografija hrvatskih šumara na kojima se podjednako prikazuje biljni i raznovrsni životinjski svijet naših šuma. Da ugođaj bude još upečatljiviji, a otvorenje još svečanije, Matea Dujić, učenica lipovljanske Osnovne škole Josipa Kozarca izvela je ulomak monodrame ‘Biser Kata’.

Nakon obilaska postavljene izložbe, svi gosti i sudionici IV. Dana Josipa Kozarca u Lipovljanima nakon toga su obišli i upravnu zagradu Šumarije Lipovljani, razgledali drvenu skulpturu Josipa Kozarca, te obišli Spomen sobu Josipa Kozarca u podrumu upravne zgrade, gdje su izloženi predmeti i radovi koji podsjećaju na 10-to godišnji boravak šumara i književnika Josipa Kozarca u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content