• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Dan otvorenih vrata policije, službe spašavanja, auto kluba i vatrogasaca u Lipovljanima

         Dobrovoljno vatrogasno društvo Lipovljani, Policijska postaja Novska, Hrvatska gorska služba spašavanja i Hrvatski auto klub iz Siska, u dogovoru i s potporom Općine Lipovljani, priredili su u petak, 24. svibnja, u Lipovljanima predstavljanje svojih djelatnosti i opreme s kojom raspolažu, popularno nazvanim Danom otvorenih vrata.

         Policijski motor i automobili, oprema HGSS-a, te uvijek zanimljivi i atraktivni vatrogasci sa svojim vozilima, posebno s ljestvama i korpom za dizanje, te izvježban vatrogasni tragalački pas Kira, bili su najzanimljiviji polaznicima lipovljanskog Dječjeg vrtića i učenicima Osnovne škole. Čitavo dopodne vrtićanci i učenici obilazili su izloženu opremu i postavljene štandove, na malonogometnom igralištu u centru Lipovljana.

         Ući u policijski auto, ili se podići u visine s vatrogasnim ljestvama, pa pogledati Lipovljane i okolicu, uvijek je zanimljivo i izazovno. Zato su policajci i vatrogasci DVD-a Lipovljani imali puno posla da svima ispune želju, pa je Dan otvorenih vrata ovih službi trajao od 10 do 13 sati. Vrlo zanimljiv i poslušan bio je vatrogasni pas, odnosno tim K-9, koji je za svaku grupu pokazivao svoju izvježbanost.

         Sezona za ove službe sigurnosti i pomoći stanovništvu već započinje, a na Danu otvorenih vrata u Lipovljanima, vidjelo se, da su spremne i dobro opremljene za svaku vrstu mogućih intervencija.    

Damir SMETKO

[ngg src=”galleries” ids=”122″ display=”basic_thumbnail”]
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content