• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Zajednički koncert u čast Dana općine Lipovljani

U čast Dana općine Lipovljani, u subotu, 18. ožujka priređen je zajedničkih kulturno-umjetnički program članova svih društava i udruga u kulturi općine Lipovljani. Cjelovečernji koncert vodila je Klara Ćosić, a sve izvođače, na početku programa, pozdravio je načelnik općine Nikola Horvat, koji je, tom prigodom, uz zahvalu za sudjelovanje u ovom programu, uputio i čestitku svim stanovnicima općine Lipovljani, za Dan općine, župe i škole, koji se obilježava uz blagdan sv. Josipa.

         Prva se na koncertu predstavila Matica slovačka. MPZ Lira otpjevao je ”Ave Mariu” i ”Slovensko moje”, a članovi KUD-a ”Lipa” otplesali su ”Žala ja travičku”  i ”Stracila ja bandzeru”.

         Pjevačka skupina ”Karpata” otpjevala je dvije pjesme ”Taka jeji dolja” i ”Dume moji”, a folklorna skupina otplesala je ples ”Hopak”.

         Češka beseda općine Lipovljani predstavila se pjesmama ”Santa Lucija” i ”Jak se mudrost Boži”, te plesom plesne skupine ”Tato muj”.

         Pjevačka skupina Udruge umirovljenika općine Lipovljani otpjevala je dvije pjesme ”Sjećanje na rodni kraj” i ”Lipovljani moji dragi”, a odmah nakon njih ”Lipovljansko kolo”, uz tamburašku pratnju, otplesala je folklorna skupina KUD-a ”Lipa”.

         Tijekom programa pročitani su i stihovi domaćih pisaca poezije, preminulih Mirka Knjižeka  i Miroslava Horvata, a svečani koncert u čast Dana općine Lipovljani, završen je pjesmom ”Ako nemaš svoje mjesto ..” autorice Željke Uhitil, koju je uglazbio Kristijan Sudra, te uz njegovu pratnju na gitari, izvela Tina Bukovski.

         Zajednički koncert svih pjevačkih i plesnih skupina pogledao je i velik broj sumještana u Društvenom domu u Lipovljanima, a bila je to prilika i za kraće, zajedničko druženje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content