• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ZA IZGRADNJU NOVOG DJEČJEG VRTIĆA S JASLICAMA ODOBRENO VIŠE OD 764.000,00 EURA (5,75 milijuna kuna)

Izvrsna vijest dolazi nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, koje je nadležno tijelo u postupku odabira projekata u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Nakon prvog poziva koji je objavljen još prošle godine, Općina Lipovljani zaprimila je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o financiranju projekta Izgradnja dječjeg vrtića i jaslica u Lipovljanima, u ukupnoj vrijednosti 764.483,36 eura, odnosno 5.759.999,98 kuna.

Velika je ovo vijest za Općinu Lipovljani jer nakon višegodišnjeg zalaganja općinske uprave, od pripreme projektne dokumentacije pa do same prijave na natječaj, Općina Lipovljani napokon može krenuti u postupak javnog natječaja, a potom i u izgradnju novog dječjeg vrtića.

Ono što je još važnije, sastavni dio novog dječjeg vrtića su i jaslice koje su više nego potrebne u našem kraju. Zbog toga, očekuju se i nova zapošljavanja koja su nužna za uspostavu reorganizaciju novog sustava.

Novi dječji vrtić s jaslicama izgradit će se na takozvanom školskom brijegu, u neposrednoj blizini Osnovne škole Josipa Kozarca, što će zasigurno činiti novu urbanu vizuru u ovom dijelu Lipovljana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content