• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Za dobar rad darivao ih sv. Nikola

Članovi Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ”Karpati” iz Lipovljana zajednički su obilježili blagdan sv. Nikole. Za članove društva pripremljeni su prigodni pokloni, a za najmlađe članove i darove kojima ih je darivao ”svjati Mikulaj”. Zajedničko druženje održano je na blagdan sv. Nikole, u ponedjeljak, 6. prosinca u Domivki, prostorijama društva.

        Okupljenim mladim plesačima i pjevačima društva, najprije su učenici, koji u osnovnoj školi uče ukrajinski jezik, izveli kraći program. Čitali su, i recitirali na ukrajinskom jeziku, a onda zajedno s gospođom Ankicom Holovčuk i zapjevali na ukrajinskom. Za dobar rad i ponašanje, putovanja na nastupe i česte probe, najmlađim pjevačima i plesačima zahvalio je voditelj Mirko Fedak, a na kraju još jedne uspješne godine, za svo provedeno vrijeme u aktivnostima društva, svim članovima zahvalio je Ivan Semenjuk, predsjednik ”Karpata”. Pohvalio je nastupe najmlađih i, zbog tako dobrog rada, najavio nastupe i u idućoj godini.

        Uz blagdan sv. Nikole, čelništvo društva ”Karpati” iz Lipovljana, zahvalilo je svojim članovima na uspješnog radu tijekom godine, pa ih za to i simbolično darivali. Sveti Mikulaj darivao im je ‘slatke’ pakete i kalendare, a stariji članovi dobili su na poklon godišnje kalendare. Društvo je priredilo i mali domjenak, pa je vrijeme adventa i darivanja u Kulturno prosvjetnom društvu ”Karpati” održano uz radosni blagdan zaštitnika djece, siromašnih, pomoraca i putnika.

Damir SMETKO   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content