Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Za članove ”Šarana” iz Lipovljana otvorena je ribolovna sezona

Po suhom, ali hladom vremenu, po kojem je vjetar još više pojačavao osjet hladnoće, na društvenim vodama kod Gradina, za članove Športsko ribolovnog društva ”Šaran” iz Lipovljana, otvorena je ribolovna sezona. Ribolovom sa dva štapa, udicom na plovak, na Cvjetnu nedjelju, 10. travnja, okušalo se više od polovine članova društva.

         Nakon održane redovne Skupštine društva, te nakon prošlotjednog poribljavanja voda društva sa 500 kilograma šarana, otvorena je i ribolovna sezona. ŠRD ”Šaran” vrlo je aktivno društvo, a na sve aktivnosti uvijek se odazove više od polovine, od gotovo 150 članova društva. Na otvorenje se odazvalo više od 80 članova, od kojih su neki bili u ribolovu tek sat vremena, drugi su bili cijelo dopodne, a neki su se samo prošetali, kako bi vidjeli je li riba grize.

         Na otvorenju sezone, vrijedilo je pravilo da svaki član može uloviti više komada riba, ali samo jednu odnijeti kući, a ostale mora pustiti natrag u vodu. Više ribolovaca vrlo je brzo uhvatilo ribu, pa ako su bili zadovoljni veličinom ulovljenog šarana, više nisu pecali, nego se spremili i otišli kući. Više njih ipak je duže lovilo ribu, a neki su ulovljene šarane puštali nazad, kako bi mogli duže ribo loviti.

         Otvorenje ribolovne sezone za članove ‘Šarana”, na jamama kod Gradina, obišao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koja sufinancira rad ŠRD ”Šarana” i poribljavanje njihovih voda.

         – Zadovoljni smo odazivom i ulovom naših članova, na otvorenju ribolovne sezone. Odazvalo se više od polovine članova, i svatko je otišao kući s ribom, što nam je i cilj na otvorenju nove ribolovne sezone – rekao nam je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šarana”.

         Obilazeći ribolovce mogla se vidjeti sva ljepota ribolova. Zajedničko druženje ribolovaca u očuvanoj prirodi, ribolov ili samo šetnja uz vodu, vatra i doručak na otvorenom, zadovoljstvo ulova, prisustvo labudova i pjev ptica, odmor od svakodnevnih obveza … Zato u ŠRD ”Šaran” Lipovljani očekuju još jednu uspješnu ribolovnu sezonu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content