• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Vrlo uspješna godina za kuglače KK ”Slavonac”

U 2022. godini kuglači KK ”Slavonac” iz Lipovljana bili su vrlo uspješni. U proljetnom dijelu prvenstva u 3. ligi, osvojili su prvo mjesto i ostvarili cilj – ulazak u viši rang, 2. Hrvatsku kuglačku ligu – sjever. Uspješnu godinu zaokružili su redovnom godišnjom Skupštinom, koju su održali u subotu, 1. travnja, u prostorima Športskog ribolovnog društva ”Šaran” iz Lipovljana.

         Skupštinu je otvorio Dino Herić, predsjednik kuglačkog kluba na kojoj je bilo 13 od 23 člana kluba. Nakon pozdrava gostiju i usvajanja dnevnog reda, započelo je podnošenje izvješća o radu kluba u prošloj godini.

         -S pripremama za sezonu 2022./2023. započeli smo u kolovozu. Cilj za ovu našu debitantsku sezonu u 2. HKL bio je samo jedan – opstanak u ligi. Možda bi nam ambicije bile i veće, ali smo u sezonu ušli bez tri standardna igrača, morali smo biti realni i prihvatiti da smo osuđeni na borbu za svaki bod. Uz redovite treninge, odigrali smo i nekoliko pripremnih utakmica, pa ovim putem želim zahvaliti tim klubovima s kojima smo brusili formu.

         U jesenskom dijelu prvenstva upisali smo 3 pobjede protiv Bilogore, Kutine i Željezničara BJ, jedan remi protiv Graničara i pet poraza, pa smo završili na 7. mjestu sa 7 osvojenih bodova. Odigrali smo i prvo kolo kupa u kojem je od nas bila bolja ekipa Zanatlije iz Siska. Nastupili smo i na pojedinačnom prvenstvu SMŽ sa 4 igrača. Krajem godine odigrali smo Božićni turnir u kuglanju narodnim načinom, koji su organizirali klubovi Ciglenica i Kutina. Naše ekipe zauzele su 1. i 5. mjesto. Kuglanje narodnim načinom nam očito jako dobro ide, još od doba dok smo tako redovito igrali na našoj lipovljanskoj kuglani. Na žalost, krajem 2022. godine obilježili smo i 10. godišnjicu kako je dom ovog kluba izgorio u požaru – završio je svoje izvješće o radu KK ”Slavonac”, Dino Herić, predsjednik kluba.        Željko Vacula podnio je financijsko izvješće za 2022. godinu. Ukupni primici bili su u iznosu od 57.710 kuna, a ukupni troškovi iznosili su im 52.983 kune. Najviše novca, više od 22.000 kuna utrošili su za korištenje kuglane u Kutini, te na putovanja na utakmice, sportsku opremu i troškove sudaca. Za ovu godinu planiraju prihod u  iznosu od 10.700 eura, od čega očekuju sufinanciranje u iznosu od 8.600 eura iz proračuna Općine Lipovljani. Bez rasprave, izvješća za prošlu godinu i plan za ovu godinu, prihvaćeni su jednoglasno.

Pri kraju redovne godišnje Skupštine, prisutne je pozdravila Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani, u svoje ime i u ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani. Prenijela je njegove čestitke za vrlo uspješnu godinu i zaželjela da tako uspješno nastave i u ovoj godini. Naglasila je i kako razumije da ih muči problem kuglane, ali je naglasila da je izgradnja nove kuglane, i cjelokupnog sportskog centra na Linijama, prioritetan projekt u sportu općine Lipovljani. Izrada projekta je daleko odmakla, dobivena je i lokacijska dozvola. Do kraja godine očekuje se otvaranje financiranja iz Europskih fondova jer je cjelokupni projekt, koji će se graditi u tri faze, procijenjen na gotovo 3 milijuna eura.

Skupštinu, i prisutne igrače i članove KK ”Slavonac”, još su pozdravili Josip Hudec, u ime domaćeg ŠRD ”Šarana” i Stjepan Šalković, predsjednik UHB Petrokemije iz Kutine. Dino Herić pozvao je sportaše i sve ljubitelje kuglanja da se učlane u Kuglački klub ”Slavonac”, a gospodarstvenike da svojim donacijama pomognu rad kluba i natjecanje kuglača. Članarina Kuglačkog kluba je od ove godine 20 eura.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content