• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Veleposlanik Republike Češke Milan Hovorka u posjetu Lipovljanima

Načelnik općine Lipovljani, Nikola Horvat, i članovi Češke besede općine Lipovljani, na čelu s predsjednicom udruge Vjerom Ožoga, ugostili su u Lipovljanima Milana Hovorku, veleposlanika Republike Češke u Hrvatskoj. Rado viđeni gost i prijatelj Općine Lipovljani, veleposlanik Češke sa suradnicima, dočekan je u općinskoj vijećnici Općine Lipovljani, u utorak, 9. siječnja.

Ovom posjetom Lipovljanima, veleposlanik Milan Hovorka, zaokružio je prošlu, 2023. godinu, kao godinu vrlo uspješne suradnje između Općine Lipovljani, Češke besede općine Lipovljani i Veleposlanstva Republike Češke u Hrvatskoj. U pozdravnom obraćanju, veleposlanik Milan Hovorka, upravo je to i istaknuo. Zahvalio je domaćinima što je Veleposlanstvo Češke moglo biti zemlja partner na prošlogodišnjim ‘Lipovljanskim susretima” i najavio potporu i predstavljanje Veleposlanstva i na ovogodišnjim ”Susretima”.

Posebno je zahvalio načelniku Nikoli Horvatu što Općina Lipovljani daje veliku potporu radu češke manjine, kao i ostalim udrugama građana općine Lipovljani, i time doprinosi kvalitetnom životu pripadnika češke manjine u Hrvatskoj.

Osim toga, veleposlanik Milan Hovorka, predao je i prigodne poklone članovima Češke besede općine Lipovljani, koji su sudjelovali u kvizu znanja uz postavljenu izložbu ”Odrasli smo u EU”. Prigodnu maramu s logotipom češkog predsjedanja Europskom unijom, tijekom 2022. godine, uručio je Jarmili Hojka, a prigodnu kravatu poklonio je Miroslavu Lovčaninu, čime je zaokružena i zaključena uspješna suradnja češkog Veleposlanstva u Zagrebu s Općinom Lipovljani i članovima Češke besede općine Lipovljani za 2023. godinu.

Općinski načelnik Nikola Horvat, zahvalio je veleposlaniku Milanu Hovorka na značajnoj suradnji s Općinom Lipovljani, te na doprinosu i potpori održavanju ”Lipovljanskih susreta” i praćenje rada Češke besede općine Lipovljani. Naglasio je da ga veseli što će Veleposlanstvo Češke i dalje sudjelovati na ”Lipovljanskim susretima”, pa očekuje izvrsnu, zajedničku suradnju i tijekom ove godine. Veleposlaniku i njegovim suradnicima, na kraju susreta, podijelio je prigodne darove.

Uz veleposlanika Milana Hovorku, u posjetu Lipovljanima, bili su još Jiří Hušner, zamjenik veleposlanika i Tena Sinjori, službenica Veleposlanstva. Uvaženi gost, veleposlanik Češke, pozvan je na ovogodišnje ”Lipovljanske susrete”, ali i na manifestacije koje tijekom godine održavaju članovi Češke besede općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content