• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uživanjem u igrama na dvorištu proslavljen 26. rođendan Dječjeg vrtića u Lipovljanima

Kad Dječji vrtić ”Iskrica” iz Lipovljana slavi svoj rođendan, onda polaznici vrtića cijeli dan uživaju samo u igrama na otvorenom. Tako je bilo i ove godine, kad je u srijedu, 5. lipnja, po sunčanom i toplom vremenu, više od 70 polaznika vrtića proslavilo svoj dan, dan osnivanja vrtića prije 26. godina.

         Uz svakodnevne penjalice, ljuljačke i tobogane, postavljen im je i napuhanac, u kojem su se vrtićke grupe smjenjivale od jutarnjih sati. Djelatnice i polaznike vrtića obišao je i općinski načelnik Nikola Horvat, koji ih je darovao slatkišima. U posjetu je bilo i nekoliko mama, te prvi susjedi, ekipa Vatrogasne zajednice općine Lipovljani i DVD-a Lipovljani, na čelu sa Dijanom Vanjek, zapovjednicom VZO Lipovljani.

         U igri i slatkišima uživali su cijelo dopodne, a onda su vrtićke grupe krenule na ručak. I za ručak je bilo lijepo iznenađenje. Picu voli svaki vrtićanac, pa je komad pice bio slasni ručak. Mlađi polaznici nakon ručka uspjeli su i odmoriti, a stariji su se nastavili igrati u prostoru vrtića.

         Ovogodišnje obilježavanje Dana dječjeg vrtića, moguće je i kao posljednje obilježavanje Dana dječjeg vrtića na ovoj lokaciji u ulici Ante Starčevića. Već do ove jeseni, kako je djelatnicama i polaznicima rekao općinski načelnik Nikola Horvat, trebala bi započeti gradnja novog vrtića i jaslica, na lokaciji neposredno prije Osnovne škole. Natječaj za izvođača radova je završen, trenutno se provodi procedura pregleda i ocjene vrlo opsežne natječajne dokumentacije, nakon čega slijedi potpis ugovora s odabranim izvođačem radova i početak izgradnje. Za novi vrtić, i još bolje uvjete rada i odgajanja, pripremaju se i u vrtiću, u kom stasa mlada generacija odgajateljica, koje se silno raduju novim prostorima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u lipnju

Gradsko društvo Crvenog križa Novska i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba pozivaju Vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će

Skip to content