Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Uz grah i ribolov obilježen praznik rada

Neki uz ribički pribor i ribolov, a svi članovi Športskog ribolovnog društva ”Šaran”, uz grah i piće, obilježili su u nedjelju, 1. svibnja praznik rada i početak ribolovne sezone. Kuhari ”Šarana” pripremili su 150 porcija graha, za članove ”Šarana”, ali i sve žitelje i goste, koji su došli na jame na Gradinama, gdje se najčešće sastaju ribolovci ”Šarana” iz Lipovljana.

        Prije ručka, malo podsjećanje na praznik rada, na radničku borbu od davnina do današnjih dana, te na svjetlu tradiciju slavljenja 1. svibnja i zajedničko druženje članova ”Šarana”, te svih sumještana i gostiju, koji dođu na kratki odmor u netaknutu prirodu, održao je biranim riječima Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šaran”. Zahvalio je i svima na dolasku i nastavku očuvanja prvomajskog druženja u prirodi.

        Obilježavanje 1. svibnja u organizaciji ŠRD ”Šaran”, popratio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je tako članovima ”Šarana”, kao i uvijek do sada, pružio potporu u radu i njihovim aktivnostima. Iako je ribolov i druženje na otvorenom trajalo čitav dan, već iza 13 sati, nestalo je graha, koji je dobrano bio podebljan i ostalim namirnicama što se u grah stavljaju da bude ukusniji.

        To pokazuje da su kuhari ”Šarana” kvalitetno skuhali grah, ali i da je zanimanje za prvomajsko druženje u prirodi, svake godine sve veće, na zadovoljstvo čelništva ”Šarana”.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content