Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Udruga žena ”Ruže” održale godišnju Skupštinu i najavile veće aktivnosti

Članice Udruge žena ”Ruže” iz Lipovljana, prošle godine, u drugoj godini pandemije, smanjile su svoju aktivnost na minimum. Radile su tek neke aktivnosti vezne u katoličku župu, i u dogovoru sa župnikom Tomislavom Pavlovićem. Bile su aktivne kod vjerskih blagdana i u humanitarnoj akciji pomoći jednoj obitelji. Ostale aktivnosti, zbog pandemijskih ograničenja nisu provodile, pa tako nisu ni koristile odobren im novac iz proračuna Općine Lipovljani.

        Zbog nemogućnosti dijeljenja proizvoda od brašna, tek simbolično su obilježeni Dani kruha, a izostalo je i planirano obilježavanje 25 godina rada i djelovanja.

        Tako, kratko i jasno, glasilo je izvješće Nade Toš, predsjednice Udruge žena ”Ruže”, na redovnoj godišnjoj Skupštini ove udruge, održane u četvrtak, 28. travnja, o radu ”Ruža” u 2021. godini. Za ono malo aktivnosti u župnom dvoru i oko njega, nije im trebalo ni financijskih sredstava, pa gotovo ništa nisu trošile iz društvene blagajne. Ako im je nešto zatrebalo,  platile su to iz svojeg džepa, jer zbog male aktivnosti nisu lani ni članarinu plaćale članice udruge. Ipak, 500 kuna imaju na računu.

        Prestanak mjera u bori protiv pandemije, ponovo im je vratio volju za rad, pa su pripremile aktivnosti za koje će im trebati financijska sredstva u visini od bar 12.000 kuna. U godišnjoj raspodjeli novca, toliko su i dobile iz proračuna Općine Lipovljani za ovu godinu. Na taj iznos potpisan je ugovor o dodjeli sredstava za sufinanciranje rada Udruge žena ”Ruža”.  

        Od 17 članica, njih 13 je došlo na godišnju Skupštini, dok su se 4 opravdale drugim obvezama, ali su spremne na dalji radu u udruzi. A on bi ove godine trebao biti značajan, jer uz dogovore oko aktivnosti u župi, tu su i projekti koji će se sufinancirati iz općinskog proračuna.

        Na godišnjoj Skupštini, kao i niz godina do sada, bio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. On je pružio potpunu podršku za nastavak rada svim članicama udruge ”Ruže”.

        -Iako malobrojne, vaš rad na humanitarnom području je vrijedan i potreban, kao i aktivnosti u župnoj zajednici. Navikli smo i na vaš štand na ”Lipovljanskim susretima”. Bez vas Lipovljani ne bi izgledali kako sada izgledaju – rekao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, tijekom prigodnog obraćanja na Skupštini Udruge žena ”Ruže” u Lipovljanima. Zaželio im je da se u rad udruge uključe i druge žene iz Lipovljana, da im bude lakše i zabavnije vršiti aktivnosti. Izrazio je očekivanje da će i dalje raditi i biti vrijedna udruga općine Lipovljani.

        Na kraju Skupštine, za podršku u radu, Nada Toš, predsjednica udruge žena ”Ruže”, uručila je načelniku Nikoli Horvatu prigodan poklon, a buket cvijeća, uz znak zahvalnosti i ulaganje velikog truda u radu udruge, darivala je članici Vesni Petravić. 

        Članice Udruge žena ”Ruže”, sve su starije i bolesnije, pa je obilazak i pomoć bolesnim članicama dio rada udruge. No, jedna članica udruge, Mirica Polaček, iako je operirala oba koljena, uz pomoć štaka, došla je na Skupštinu, da i ona njih obiđe, a ne, kako kaže, da one uvijek samo nju obilaze. Takvo pozitivno razmišljanje, u ne baš lagodnoj situaciji, zabilježeno je na fotografiji, kao primjer drugima. Udruga žena ”Ruže” iz Lipovljana kreću u novi krug aktivnosti i humanitarnog rada.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content