• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U prošloj godini ”Mlinarice” ostvarile sve što su planirale

Osim što pripremaju odlične i fine kolače Udruga žena ”Mlinarice” iz Piljenica redovito brine o izgledu ovog slikovitog sela kojem obol razigranosti daje rijeka Pakra i stanovnici uz nju. O svom radu u prošloj godini progovorile su na održanoj redovitoj ali i izbornoj godišnjoj Skupštini održanoj u nedjelju 26. ožujka, u Društvenom domu Piljenice.

         Skupštinu je vodila i izvješće o prošlogodišnjem radu podnijela Olivera Letvenčuk, predsjednica udruge žena ”Mlinarice”. U njemu se ističe kako su sve planirane aktivnosti u prošloj godini izvršene. Posebno se to odnosi na projekte uređenja cvjetnih gredica i organizaciju obilježavanja Ivanja koji im sufinancira Općina Lipovljani.

Uz odobrene projekte koje odrađuju tijekom godine Mlinarice sudjeluju i u mnogim drugim društvenim i crkvenim događanjima a također se znatno angažiraju na humanitarnim problemima pomažući u novcu ili osobnim zauzimanjem i rješavanjem humanitarnih potreba svojih sumještana ili članica.

Sudjeluju na raznim sajmovima, druže se s drugim udrugama žena i aktivne su bile tijekom cijele godine – zaključila je na kraju izvješća o radu, Olivera Letvenčuk.

Ukupni prihod u prošloj godini za rad udruge ostvarile su u iznosu 13.460 kuna, a ukupni rashod 11.956 kuna. Ove godine za rad udruge planiraju ostvarili ukupni prihod u iznosu od 2.300 eura. Članice prisutne na Skupštini prihvatile su taj prijedlog kao i prijedlog rada za ovu godinu.

U izbornom dijelu Skupštine sve članice bile su za to da se mandat dosadašnjih čelnih žena nastavi i dalje, slijedeće 4 godine. To znači da će još jedan mandat Udrugu žena ”Mlinarice” iz Piljenica voditi Olivera Letvenčuk.

Koliko cijeni njihov rad na redovnoj Skupštini ”Mlinarica”, bio je i Nikola Horvat načelnik općine Lipovljani. On je u ime Općine Lipovljani ali i u svoje ime zahvalio ”Mlinaricama” na raznolikim aktivnostima tijekom godine te na suradnji s Općinom Lipovljani za slogu i zajedništvo koje vlada u njihovom radu. Voditi udrugu rekao je svake godine je sve zahtjevnije posebno financiranje projekata no takvi su zakonski okviri koji se moraju poštovati. Zato je zaželio svim ”Mlinaricama” puno aktivnosti tijekom ove godine a najviše zdravlja kako bi se moglo odraditi sve što je planirano.

Na kraju svog obraćanja, ali i redovne godišnje Skupštine Nikola Horvat zahvalio je ”Mlinaricama” na kandidiranju Đure Vidmarovića za javno priznanje Općine Lipovljani uz nedavni Dan općine Lipovljani. Nakon Skupštine nastavljeno je kratko druženje uz napitke i kolače, prepoznatljive slastice koje rade članice Udruge žena ”Mlinarice” iz Piljenica.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content