• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Lipovljanima prikupljene 42 doze krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Novska organiziralo je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi. U Novskoj, darivanje krvi organizirano je 28. i 29. ožujka, a u Lipovljanima akcija je održana u srijedu, 30. ožujka.

        Krv je prikupljena za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, a ukupno je prikupljena 161 doza krvi. U Lipovljanima je krv dalo 42 darivatelja. Na prvu ovogodišnju akciju odazvalo se, u Novskoj i Lipovljanima, ukupno 185 dobrovoljnih darivatelja, no njih 24 je odbijeno. Prvi puta na ovoj akciji darivanja, krv je dalo 16 darivatelja, među njima, i Manuel Zeman iz Lipovljana (na fotografiji).

        Akciji DDK u Novskoj su se priključili punoljetni učenici završnih razreda Srednje škole Novska. Za sve maturante, prije održavanja akcije darivanja, održana je edukacija o dobrovoljnom darivanju krvi koju je proveo Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, u suradnji sa Srednjom školom i GD CK Novska.

        Slijedeća akcija dobrovoljnog darivanja krvi održat će se 27. i 28. lipnja u Novskoj, i u srijedu, 29. lipnja u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content