Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Lipovljanima darovano 55 doza krvi

Prvi darivatelj krvi, na ovogodišnjoj, drugoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Lipovljanima, bio je Marinko Jolić iz Novske, koji je po 73. puta dao krv. Odmah nakon njega, krv je darivao Tomislav Buneta iz Piljenica, kojem je ovo bilo 46. darivanje krvi. A nakon njih, po 20., jubilarni puta, krv je darivala i Irena Petriljak-Kostelac iz Lipovljana. Kasnije, tijekom trajanja akcije, krv je dao i Darko Sudra iz Lipovljana, odlikovani dobrovoljni darivatelj, koji je na ovoj akciji po 110. puta dao krv.

I tako, nizali su se dobrovoljni darivatelji, ukupno 55 puta, koliko je i prikupljeno doza krvi u Lipovljanima, u srijedu, 29. lipnja, u 4-rosatnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi. U dva dana prije akcije u Lipovljanima, dobrovoljno darivanje krvi održano je u Novskoj, 27. i 28. lipnja, a krv su dala 122 darivatelja krvi. Tako je ukupno, u drugoj, ovogodišnjoj akciji darivanja krvi, za potrebe Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, prikupljeno ukupno 177 doza krvi.

Na ovu, trodnevnu akiju Crvenog križa iz Novske, ukupno se odazvalo 211 dobrovoljnih darivatelja, no 34 ih nije moglo dati krv. Po prvi puta krv je dalo dvoje darivatelja. Po 100. puta krv je, u ovoj akciji, darivao Ivica Crnojević iz Nove Subocke, a po 110. puta, već spomenuti Darko Sudra iz Lipovljana. Svi darivatelji nagrađeni su poklon paketom Crvenog križa Novska, kojeg su im predavale volonterke Društva.

Sljedeća akcija darivanja krvi bit će održana 26. i 27. rujna u Novskoj i 28. rujna u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content