• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

U Lipiku predstavljena zbirka ”Da se mene pita”

Nakon prve promocije, krajem kolovoza u Lipovljanima, autorica Jelena Horvat i urednik Bruno Grgurić, nastavljaju promovirati prvu Jeleninu zbirku poezije ”Da se mene pita”, u kontinentalnom dijelu Hrvatske. U srijedu, 28. rujna, održana je promocija u Lipiku, u Gradskoj knjižnici i čitaonici, a uz zbirku poezije, predstavljen je i nosač zvuka ” Svjetlo mojih staza”, Jeleninog brata Jasenka Horvata, koji živi u Kutini.

U lijepoj i inspirirajućoj multikulturalnoj dvorani lipičke knjižnice, u kojoj je ujedno i svoja ulja na platnu, te oslikane predmete, izlagao Siniša Njegovan Starek iz Poljane, a za klavirom bio Jasenko Horvat, lipičkoj publici predstavljena je zbirka pjesama ”Da se mene pita”. Sličila je promociji održanoj u Lipovljanima, a umjesto glazbenog gosta Davora Radolfija, u Lipiku je za klavirom bio, kao glazbena pratnja promociji, Jasenko Horvat.

Promociju je otvorila Jasna Molnar, ravnateljica lipičke knjižnice, a o nastajanju knjige i Jeleninom pisanju pjesama govorili su Bruno Grgurić i osobno Jelena Horvat. Poetske doživljaje još je više, uz klavir i pjesmu pojačao najstariji Jelenin brat, Jasenko Horvat. Bila je to prilika i da se progovori o njegovom CD duhovne glazbe, s 12 pjesama, kojeg je priredio s još 6 pjevača, a koji još nije javno promoviran. Čitale su se Jelenine pjesme, sviralo se i pjevalo, da bi večer poezije završila pjevanjem Brune Grgurića, urednika zbirke ”Da se mene pita”, ali i glazbenog opernog pjevača, te pjevanjem ‘pjesama za dušu” uz klavirsku pratnju Jasenka Horvata.

Lijep večer u Lipiku, nastavljena je zajedničkim druženjem prisutnih ljubitelja poezije i umjetnika. Brojne čestitke upućene su Jeleni Horvat, za predstavljenu zbirku ”Da se mene pita”, ali i velika zahvala ravnateljici Jasni Molnar, za organiziranu promociju knjige i večeri poezije i glazbenih ostvarenja, za koje se po prvi puta saznalo u Lipiku.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content