• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Tradicijsku baštinu čuvaju, jezik svojih predaka uče

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, 11. puta za redom održana je Večer nacionalnih manjina, u petak, 14. lipnja. U programu su sudjelovali učenici koji uče češki, slovački i ukrajinski jezik po modelu C, zajedno sa svojim učiteljicama, te predsjednicima i članovima manjinskih udruga koje djeluju na području općine Lipovljani.

         Kao gosti Večeri nacionalnih manjina bili su prisutni i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, Mirjana Oluić, dožupanica Sisačko moslavačke županije iz redova nacionalnih manjina i Vladimir Bilek, saborski zastupnik za slovačku i češku nacionalnu manjinu u Saboru RH. Svi oni su čestitali školi i učenicima na posebnom manjinskom programu, i naglašavali kako su Lipovljani i njihova škola primjer iz kojeg svi mogu učiti.

Program je pratila i direktorica Turističke zajednice Općine Lipovljani, Marijana Musij.

         Mirjana Faltis, otvorila je Večer nacionalnih manjina učenika Osnovne škole, a potom su takav rad i učenje manjinskih jezika pozdravili svi predsjednici udruga nacionalnih manjina, te uzvanici.

Uslijedio je program, učenika koji uče manjinske jezike, koji su pokazali koliko su tijekom ove školske godine svladali pojedini manjinski jezik. Cjelokupni program završen je radionicama vezanim uz tradicijsko nasljeđe nacionalnih manjina.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content