• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Svečani prijem voditelja KUD-ova

Za sve voditelje kulturno umjetničkih društava koji su nastupili na Lipovljanskim susretima 22 tradicionalno je upriličen prijem u općinskoj vijećnici, a dočekali su ih načelnik Nikola Horvat, Predsjednik vijeća Tomislav Lukšić i dorektorica turističke zajednice Marijana Musij.

Na prijemu bili su prisutni predstavnici Matice slovačke iz Soljana, KUD-a Joakim Hardi iz Petrovaca, Mađarskog kulturnog društva Népkõr iz Osijeka, Romskog KUD-a Darda,  Srpskog kulturnog društva iz Garešnice, Češke obeci iz Bjelovara, te domaćih društava MZP Lire, KPDU Karpati i KUD-a Lipa.

Na prijemu voditelja društava bila je prisutna i Natalia Petiy-Potapchuk, voditeljica Zaslužnog akademskog zakarpatskog narodnog zbora iz Užgoroda  u Ukrajini.

U kratkom obraćanju načelnik Nikola Horvat zahvalio je svima što su došli i što će pokazati dio svoje nacionalne baštine u Lipovljanima u kojima složno žive pripadnici 13 naroda.

Kao znak sjećanja i zahvale, podijelio je Priznanja i prigodne poklone voditeljima KUD-ova i pozvao ih da i ubuduće dolaze na Lipovljanske susrete.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content