• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Sve više je otklonjenih oštećenja nastalih orkanskim nevremenom

Nakon šest dana intenzivnih, i često opasnih, radova na sanaciji i otklanjanju šteta, pričinjenih tijekom orkanskog vjetra, u srijedu, 19. srpnja, sve više je pokrivenih kuća, gospodarskih objekata, ali i javnih objekata, srušenog i očišćenog drveća, te sanitarno obrezanih ili uklonjenih voćki i ukrasnog drveća.

        U utorak, 25. srpnja, teškom dizalicom s korpom, radilo se na otklanjanju oštećenja krova grkokatoličke župne crkve sv. Ane u Lipovljanima. Vrlo složene i opasne radove, na grkokatoličkoj crkvi izvodila je ekipa Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, čija je ekipa svakodnevno na terenu u Lipovljanima, od subote, 22. srpnja. Zajedno s članovima JANAF-a rade na najtežim oštećenjima javnih objekata i električne mreže. Krov grkokatoličke crkve sanirali su Nikola Radolić, Robert Sršen i Josip Kolar (JVP Đurđevac).

        Djelatnici ”Lipkom servisa” čistili su teško stradali stogodišnji park kestena u srcu Lipovljana, pa su u utorak vatrogasci DVD-a Lipovljani i djelatnici Šumarije Lipovljani nastavili orezivati oštećene grane u parku, na drveću koje je oštećeno, ali nije srušeno.

Djelatnici komunalnog poduzeća ”Lipkom servisi” očistili su i igralište Dječjeg vrtića ”Iskrica” u Lipovljanima, a nakon toga nastavili sa sanitarnim uređenjem oštećenih voćki u dvorištu dječjeg vrtića.

        Vatrogasci su nastavili sa saniranjem šteta po krovovima kuća i gospodarskih objekata, a svakodnevni naporni rad nastavljaju i djelatnici HEP-a, jer 20-ak kućanstava još uvijek nemaju struje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content