• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Športsko ribolovno društvo Šaran iz Lipovljana naraslo do gotovo 200 članova

Članstvom najbrojnija udruga općine Lipovljani, Športsko ribolovno društvo ”Šaran”, u nedjelju, 21. siječnja održalo je redovnu godišnju Skupštinu. Od gotovo 200 članova – ribolovaca, preko 60 posto bilo je prisutno na Skupštini, na kojoj su se još jednom prisjetili prošle, uspješne godine za članove ”Šarana”.

        Skupštinu je otvorio Josip Hudec, vrlo poduzetni predsjednik ”Šarana”, koji je predložio dnevni red i podnio izvješće o radu ŠRD ”Šaran” za 2023. godinu.

        -Krajem ožujka, uobičajeno počinje naša ribička godina. Tako smo i lani krenuli pred kraj ožujka s poribljavanjem 400 kilograma konzumnog šarana. Poribljene su jame kod Gradina. Zatim je sa 150 kilograma ribe poribljen kanal Krivjac, a u jesen ponovo jame na Gradinama. A nakon toga krenule su razne aktivnosti. S ponosom možemo istaknuti kako smo lani svi zajedno odradili dvije velike radne akcije i više manjih, na našim ribičkim vodama – naglasio je među ostalim Josip Hudec, predsjednik društva, u izvješću za 2023. godinu.

        Krajem ljeta započeli su radovi na daljnjem produbljivanju jame na starom toku Subocke, a radilo se i na izradi plana za dodjelu budućih koncesija na ribolovne vode. Radilo se i na spajanju svih 5 jama na Gradinama, a godina je završena sudjelovanjem na Adventskom sajmu. Prije toga ribiči ”Šarana” imali su uspješnu promociju svog društva za Dan općine Lipovljani i, posebno, na ”Lipovljanskim susretima”. Prošla godina bogata je aktivnostima članova ŠRD ”Šaran”, ali i s ribom, jer je generala ocjena da se prošle godine dobro hvatalo, a u jesen pojavila se i štuka, koje je, donijela također bilo dobrih ulova.

        Za sve svoje aktivnosti ribičko društvo ”Šaran” u prošloj godini ostvarili su, iz više izvora, ukupni prihod od 19.495 eura, a ukupni rashodi bili su im u iznosu os 17.500 eura, pa gotovo 2 tisuće eura prenose za planirane aktivnosti u ovoj godini. Financijski plan, koji je Skupština usvojila za 2024. godinu iznosi 28.110 eura.

        Skupštini je bio prisutan i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je zahvalio svim članovima Športsko ribolovnog društva ”Šaran”, za sve aktivnosti u prošloj godini, a izrazio je i svoj zadovoljstvo, što je udruga izrasla u snažno društvo s 194 člana, među kojima je, gotovo, trećina žena i mladih ribolovaca-kadeta društva. Zahvalio je i na organiziranim akcijama na uređenju voda, što dokazuje da su ribolovci istinski čuvari prirode i prirodne raznolikosti općine Lipovljani.

        U izvješću ribo čuvarske službe, koje je podnio Zlatko Hrmo, voditelj  službe pri ”Šaranu”, istaknuto je kako su vode kojima raspolaže ŠRD Šaran u prošloj godini bile dobro posjećene. Ribiči su se ponašali prema pravilima, a bilo je i krivolovaca. Ribo čuvarska služba pronašla je mrežu nepoznatog krivolovca u dužini od 25 metara.

        Gosti iz susjednih ribolovnih društava, pohvalili su rad ‘Šarana”, a posebno su isticali podršku koju ŠRD Šaran ima od Općine Lipovljani, koja financijski prati sve aktivnosti ove udruge. Uz izglasavanje odluka za ovu godinu, završila je redovna godišnja Skupština ŠRD Šaran iz Lipovljana. U nedjeljno popodne, ribiči su se nastavili družiti uz zajednički objed, na kom je dominirao, kako i priliči, fiš paprikaš.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content