• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Sportski susreti uz Dan branitelja općine Lipovljani

Ratni veterani općine Lipovljani, svoj Dan hrvatskih branitelja, od početka slave komemorativnim sjećanjem na poginule branitelje i zajedničkim sportskim susretima s ratnim veteranima iz kontinentalnog dijela Hrvatske.

Komemorativni dio obilježavanja održan je 13. listopada, a sportski susreti održani su u nedjelju, 15. listopada. Kišno vrijeme nije ”dozvolilo” sportske susrete na otvorenom, pa su oni održani u školskoj sportskoj dvorani i Društvenom domu u Lipovljanima.

Na početku sportskih susreta, sve ratne veterane pozdravili su Željko Pogačić, predsjednik Ogranka UDVDR-a Lipovljani, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Stjepan Hrastnik, predsjednik županijske podružnice UDVDR-a.

Pristigle ekipe ratnih veterana u sportskom dijelu natjecale su se u potezanju užeta, gađanju pikada, bacanju alke i belotu. Po završenim natjecanjima najboljima su dodijeljeni pehari. U najprestižnijoj disciplini, potezanju užeta najbolja je bila ekipa UDVDR ogranak Privlaka i Konopaš Privlaka, a ekipa domaćina UDVDR Lipovljani, osvojila je 3. mjesto. Ekipa iz Nove Drenčine, generalno je bila najuspješnija ekipa.

Nakon podjele zasluženih priznanja i pehara priređen je zajednički ručak i druženje, a svi veterani mogli su razgledati i izložbu znakovlja, fotografija i opreme ”Sinovi domovine”, autora Mihaela Stošića.

Fotografije: Melita Mihalić/UDVDR, Ogranak Lipovljani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content