• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Sportske igre i zajedničko druženje uz Dan branitelja općine Lipovljani

Dan hrvatskih branitelja općine Lipovljani, osim paljenjem svijeća i misnim slavljem u župnoj crkvi, obilježen je i sportskim susretima udruga ratnih veterana. Sportski susreti, a iznad svega zajedničko druženje, održani su u nedjelju, 16. listopada.

         Članovi UDVDR-a Ogranak Lipovljani, dočekali su na igralištu svoje prijatelje i suborce s kojima tijekom godine surađuju, iz Privlake, Ozlja, Donje Stubice, Velike Ludine i Kutine. Za svoje članove i goste pripremili su natjecanje u pikadu, ozaljskoj alki, boćanju, kartanju belota i najatraktivnijoj  disciplini potezanju užeta.

         Na rukometnom igralištu, pred postrojenim dragovoljcima i ratnim veteranima domovinskog rata, održano je i kratko otvorenje sportskih susreta. U ime domaćina, gostujuće ekipe pozdravili su Melita Mihalić i Željko Pogačić, predsjednik Ogranka UDVDR Lipovljani. Dobrodošlicu u Lipovljane ratnim veteranima poželio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je zaželio dobro druženje, ugodan boravak u Lipovljanima i trajno čuvanje sjećanja na stvaranje Hrvatske , uz obilježavanje tih važnih datuma.  

         Okupljene ratne veterane pozdravio je i Stjepan Hrastnik, predsjednik županijske organizacije UDVDR-a, koji je otvorio sportske susrete.

Nakon toga su održana natjecanja. Na igralištu su konopaši vukli konop na dva dobivena boda. U finalu ekipa Privlake iz Vukovarsko srijemske županije, pobijedila je ”teškaše” iz Ozlja, a u borbi za 3. mjesto domaća ekipa ratnih veterana iz Lipovljana bila je bolja od ekipe iz Velike Ludine.

Na boćalištu je održan turnir u boćanju. Pobijedila je ekipa iz Lipovljana, a iza nje slijede dvije ekipe iz Velike Ludine. U bacanju Ozaljske alke, 1. mjesto je osvojio Željko Pogačić, 2. mjesto Ivan Tućak, a 3. mjesto Dražen Kućas.

U natjecanju u bacanju pikada, koje su održalo u prostoriji Udruge ratnih veterana, najbolja je bila ekipa iz Velike Ludine,  slijede ekipe iz Privlake, Lipovljana, Kutine i Donje Stubice. U kartanju belota pobijedila je ekipa iz Ozlja, 2. i 3. mjesto osvojile su ekipe iz Donje Stubice.   

Za najbolje ekipe domaćini su pripremili pehare, a uručenje nagrada održano je prije zajedničkog ručka i druženja u Društvenom domu u Lipovljanima.

Fotografije: Nikola RAHIJA

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content