• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Slavljeničkim koncertom zbor ”Lira” obilježio 25 godina vrlo uspješnog djelovanja

Svečanim, cjelovečernjim koncertom, u subotu, 26. studenog u Društvenom domu u Lipovljanima, članovi Mješovitog pjevačkog zbora ”Lira” iz Lipovljana, obilježili su 25. obljetnicu vrlo uspješnog rada i djelovanja. Pjevački zbor je jedna od, brojčano, najmanjih udruga Općine Lipovljani, no vrlo je uspješna udruga koja nastupa na svim priredbama na području općine Lipovljani, nastupa diljem Hrvatske, a gotovo svake godine nastupaju i u inozemstvu.

         Mješoviti pjevački zbor ”Lira” nastao je nakon Uskrsa 1997. godine, a podloga mu je bio crkveni zbor. Tadašnji pjevači crkvenog zbora župe sv. Josipa, okupili su se kako bi otpjevali ”Muku”, pod vodstvom profesor glazbe Franje Rodića. Nakon toga, pjevačima je predloženo da nastave s radom kao mjesni zbor. Većina ih je to prihvatila i nastao je zbor ”Lira” iz Lipovljana. Prva predsjednica MPZ ”Lira” bila je Blaženka Horvat, a Dubravko Kraljevac osmislio je i nacrtao logo zbora. Od početka, uz kratku pauzu, uspješno, stručno i ponosito zbor vodi prof. glazbe Franjo Rodić, pod čijim stručnim, umjetničkim vodstvom zbor vježba, nastupa i redovito dobiva velike pohvale za svoje nastupe. Zbor su još stručno vodili samo Jasenko Horvat i Josip Ferenčaković iz Banove Jaruge.

         Za sve svoje članove, goste i posjetitelje, svečani koncert povodom 25. godišnjice, ponudio je presjek njihovog rada kroz četvrt stoljeća uspješnog nastupanja. Koncert su započeli skladbama: Oče naš, Ave verum i Nabucuo – Zbor Židova iz III. Čina.

         Značajnu obljetnicu djelovanja, članovi ”Lire” proslavili su zajedno s gostima, s kojima ih veže zajednička suradnja. Tako su, obljetnički koncert ”Lire”,svojim nastupom uveličali porinovac Dalibor Prochazka, Goran Šporčić i Jasenko Horvat iz Kutine.

         Pjevači ”Lire” potom su izvodili pjesme od Međimurja do Slavonije, a nakon njih gošća Anamarija Nerad, profesorica harmonike iz Lipovljana i braća Mutić, članovi ”Lire” izveli su dvije skladbe.

         Nakon otpjevanih dalmatinskih pjesama, u izvođenju ”Lire”, na pozornici je zasvirao mladi glazbenik s diplomom zagrebačke Muzičke akademije, i bivši član ovog zbora, Tomislav Brebrić iz Lipovljana. Na slavljeničkom koncertu odsvirao je Croatian Rhapsody od Maksima Mrvice.

         Na slavljeničkom koncertu bila je prilika i da se MPZ ”Lira” za poseban i dugogodišnji doprinos u radu ”Lire”, zahvali svojim članovima. Priznanje, za sav uloženi trud i vrijeme u ”Liri”, dodijeljeno je Dubravki Kačmarček, Ireni Mutić, Nevenki Zorić, Senjki Vlahović, Vladimiru Kačmarčiku, Franji Vlahoviću i Robertu Ivancu.

         Nakon uručenih Priznanja, za sav rad, uspješno predstavljanje općine Lipovljani u Hrvatskoj i inozemstvu, i za sva angažiranje na manifestacijama u Lipovljanima, od srca je zahvalio i na značajnoj obljetnici im je čestito Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Svečani, vrlo lijepi i sadržajni koncert, zbora ”Lira” završio je pjesmom ”Slavimo Spasitelja”, čiji je tekst i glazbu napisao Jasenko Horvat, aranžman priredio Dalibor Prochazka, a zajedno s članovima ”Lire” otpjevao Goran Šporčić. 

         Slavljenici su priredili i zajedničko druženje s bivšim članovima, uzvanicima i gostima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content