• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

SAVJET ZA NACIONALNE MANJINE REPUBLIKE HRVATSKE I OVE GODINE FINANCIJSKI PODUPIRE „LIPOVLJANSKE SUSRETE“

Delegacija Općine Lipovljani posjetila je 21. svibnja 2024. godine, Savjet za nacionalne manjine Republike Hrvatske,  gdje ih je dočekao predsjednik Savjeta, g. Tibor Varga sa suradnicima, pri čemu je održan i radni sastanak na temu „Lipovljanski susreti 2024“.

Na sastanku se razgovaralo o podršci i potpori udrugama nacionalnih manjina koje djeluju na području Općine Lipvoljani, a posebno o centralnoj manifestaciji nacionalnih manjina „Lipovljanski susreti“ i pokroviteljstvu Savjeta nad istom. Stoga je ovom prigodom općinskom načelniku dodijeljena Odluka o rasporedu sredstava za program Lipovljanski susreti 2024. godine te je odmah i potpisan Ugovor o dodjeli sredstava iz Državnog proračuna, u iznosu 9.954,00 eura, što je gotovo udvostručeno u odnosu na prošlu godinu. Načelnik Nikola Horvat zahvalio je predsjedniku Savjeta i stručnoj službi, na značajnoj podršci i potpori te odličnoj suradnji, kako u ovoj godini, tako i tijekom svih prošlih godina.

U nastavku razgovora naglašena je važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, iz čega proizlazi potreba kontinuiranog organiziranja zajedničkih manifestacija s ciljem afirmacije kulturnog bogatstva nacionalnih manjina kao nezaobilaznog i sastavnog djela zajedničke kulturne tradicije. Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine, Tibor Varga, izrazio je punu podršku Općini Lipovljani u nastojanju očuvanja kulturnog identiteta nacionalnih manjina te potporu u organizaciji najznačajnije manifestacije nacionalnih manjina, Lipovljanskih susreta.

U ime Općine Lipovljani sastanku su prisustvovali općinski načelnik i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanski susreti’, Nikola Horvat,  direktorica Turističke zajednice Općine Lipovljani, Marijana Musij te predsjednik Matice slovačke Lipovljani, Josip Krajči. Također, sastanku je prisustvovala i savjetnica u Stručnoj službi Savjeta, Josipa Marković.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content