• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ribolovno društvo ”Šaran” uspjelo je ostvariti većinu planiranih aktivnosti u prošloj godini

Redovnu godišnju Skupštinu, članovi Športskog ribolovnog društva ”Šaran” iz Lipovljana, održali su u nedjelju, 19. rujna u Društvenom domu. Zbog propisanih epidemioloških mjera Skupština se nije mogla prije održati, no članovi lipovljanskog ribolovnog društva našli su način da, istina smanjenim intenzitetom, ipak rade i u prošloj godini pandemije, a i tijekom ove godine.

        Godišnju skupštinu otvorio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šaran” iz Lipovljana, i predložio dnevni red. Član društva Vlado Turas, u ime Verifikacijske komisije izvijestio  je da je prisutna natpolovična većina jer je na Skupštini bio 61 član od njih ukupno 119.

        -Prošla godina bila je obilježena pandemijom covid-19 pa nam je zbog toga bio poremećen normalan rad društva, posebno onaj na predstavljanju društva tijekom Dana Općine, ”Lipovljanskih susreta”, ili Adventskog sajma. Ipak, i u takvim uvjetima uspjeli smo ishoditi prostoriju našem društvu ”Šaran”, nakon 62 godine postojanja, pa zahvaljujemo načelniku Nikoli Horvatu i njegovim suradnicima jer su nam to napokon osigurali i uredili – naglasio je na početku izvješća o radu ”Šarana” u 2020. godini, Josip Hudec.

        U proljeće prošle godine, u otežanim uvjetima kretanja, članovi društva uspjeli su sa 700 kilograma šarana poribiti svoje vode, a u srpnju uspjeli su organizirati i akciju čišćenje okoliša na vodama s kojima gospodare. Dogodila se i izvanredna situacija na rijeci Pakri kod gumene brane. Granje je zatvorilo protok vode pa su zatražili intervenciju Hrvatskih voda. Radovi su u dva navrata trajali tjedan dana, a sada su na Skupštini, za obavljene radove, i javno zahvalili Hrvatskim vodama za obavljene radove. U kolovozu su uspješno organizirali polaganje 64 kandidata za ribolovni ispit, a 6 članova društva ”Šaran” položilo je ribočuvarske ispite.

        U rujnu su uspjeli održati i godišnje društveno natjecanje, na koje se odazvalo 50-tak članova društva, a do kraj godine organizirali su i još nekoliko manjih akcija čišćenja voda na kojima je sudjelovao i manji broj članova.

        -Unatoč zabranama i otežanom radu, u prošloj godini, ipak smo uspjeli provesti veći dio planiranih aktivnosti i održati rad društva – rekao je na kraju izvješća o radu, Josip Hudec, predsjednik ”Šarana”.

        Tajnik Veljko Lisac, pročitao je izvješće o financijskom poslovanju, u ime knjigovodstvenog servisa. U prošloj godini ukupni prihod društva bio je 87.264 kune. Najviše su prikupili sredstava od godišnjih dozvola i članarina društva, ukupno 49.400 kuna, a za čišćenje i poribljavanje voda, ukupno 20.000 kuna donirala im je Općina Lipovljani.  Ukupni rashodi društva bili su gotovo 59.000 kuna. Za ovu godinu predložili su još veći financijski plan, koji planiraju na ukupni iznos od 135.000 kuna.

        Bez rasprave, prihvaćena su izvješća o radu i financijskom poslovanju, kao i planirane aktivnosti tijekom ove godine i financijski plan za ovu, 2021. godinu.

        Toliko aktivnosti i takav rad, zajedno s odgovornim raspolaganjem financijama, pri kraju Skupštine pohvalio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je bio prisutan na ovoj redovnoj Skupštini. Zahvalio se i na odličnoj suradnji tijekom prošle godine, ali pohvalio i za rad s mladima, kojima se tako, prenosi ljubav prema ribolovu, ali i zaštita i boravku u prirodi. Čestitke na uspješnom radu uputili su i gosti iz susjednih društava.

        Na kraju Skupštine za prošlu godinu, povela se i rasprava, aktualna u zadnjih mjesec dana. Ribičko društvo iz Kutine, nedavno je odlučilo o raskidanju reciprociteta s društvom športskih ribolovaca iz Lipovljana, od 1. siječnja 2022. godine. To je izazvalo niz pitanja i negodovanja kod članova lipovljanskog ”Šarana”. Zaključak je da se nastave pregovori, ukoliko bi društvo iz Kutine ipak povuklo odluku o prekidu reciprociteta jer gospodare Krivajskim, odnosno Banovljanskim jezerom, koje je interesantno ribolovcima društva ‘Šaran” iz Lipovljana. 

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content