• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Radionica izrade pisanica u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani

Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani organizirala je u suradnji s Kulturno-prosvjetnim društvom ”Karpati”, radionicu ukrašavanja pisanica na ukrajinski način. Radionica je održana u ponedjeljak, 11. travnja, a na njoj je sudjelovalo 20- tak članica ‘Karpata” i drugih, zainteresiranih za ukrašavanje pisanica.

         Kuhana jaja, zagrijani vosak i razne boje, te pera i štapići krasile su stol u lipovljanskoj knjižnici tijekom radionice ukrašavanja uskrsnih jaja. Za nekoliko sati pisanja, ili šaranja jaja, na stolu se našlo stotinjak pisanica. Neka samo jednom obojene, a neke i u više boja išarane.

         Najviše prisutnih na radionici ukrašavanja pisanica, bilo je članica i članova KPDU ”Karpati”, koji su pokazivali kao se ukrašavaju jaja za pisanice, ostalim prisutnim djevojaka i žena. Nakon završene radionice, neke su pisanice odnesen kući, kao budući ukras uskrsnog stola, a neke su izložene uz Veliku pisanicu u parku. Tradicijski način izrade pisanica, s ovom radionicom, dobio je nove poklonike, koji će i idućih godina na ovakav način izrađivati pisanice, najčešći svjetovni simbol Uskrsa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content