• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Proslavljen blagdan sv. Josipa, nebeskog zaštitnika lipovljanske župe

Na blagdan sv. Josipa, u subotu, 19. ožujka, u župnoj crkvi u Lipovljanima proslavljen je Dan rimokatoličke župe. U čast nebeskom zaštitniku, služeno je podnevno koncelebrirano misno slavlje, na kom su bili prisutni Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.   

        Misno slavlje u zajedništvu s župnicima Novljanskog dekanata Požeške biskupije, služio je svećenik Ivica Šoh, župnik u Virovitici, u župi sv. Leopolda Mandića. On je nadahnuto govorio o sv. Josipu i njegovoj važnosti i vjerovanju u Isusa Krista. Pozvao je da se i drugi vjernici ugledaju u vjeru sv. Josipa, koji je nebeski zaštitnik lipovljanske župe, ali i cijele Hrvatske.

        Na misno slavlje, uz Dan župe, odazvao se veliki broj vjernika, a osim općinsko čelništava, na misi su bili članovi udruga građana, koji su se prigodno i odjenuli u odore i narodne nošnje. Na kraju misnog slavlja, lipovljanski župnik Tomislav Pavlović, zahvalio je svima za dolazak i sudjelovanju u misnom slavlju, koje je završilo zagovornim ophodom oko oltara.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content