Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Priređuju kulturne događaje, tiskaju pisana djela

U suradnji s Osnovnom školom Josipa Kozarca, u mjesecu lipnju 2021. tiskali smo školski list Bravo 5!, a 29. rujna članovi Matice sudjelovali su na ”Književnom kompasu” u Lipovljanima. Članice Ljubica Stublija i Željka Uhitil čitale su svoje pjesme, u zajedništvu s drugim članovima Društva hrvatskih književnika Sisačko-moslavačke županije.

        O tim, ali i drugim aktivnostima članova Ogranka Matice hrvatske u Lipovljanima, moglo se čuti u izvješću o radu u 2021. godini. Izvješće o radu podnijela je Tatjana Dlouhi, predsjednica Ogranka MH Lipovljani, a redovnu godišnju Skupštinu vodila je Melita Lenička, Skupština je održana u Narodnoj knjižnici i čitaonici, a od 17 članova, na Skupštini je bilo prisutno 12 članova.

        Tijekom 2021. godine Ogranak MH u Lipovljanima raspolagao je sa nešto više od 14.000 kuna, koliko je bio njihov ukupni prihod, a rashode su imali u visini od 12.000 kuna. Nešto veći prihod očekuju za program rada u ovoj godini, u kojoj nastavljaju pjesničke susrete, izdavanje i promociju knjiga, te suradnju s Osnovnom školom.  

        Svake godine sudjeluju na godišnjoj Skupštini Matice hrvatske, a prošle godine lipovljanski Ogranak MH predstavljala je Melita Lenička. Ona je zahvalila svim članovima koji redovito plaćaju članarinu, od čega im se polovina vraća, pa mogu financirati svoje programe i aktivnosti.

        Na godišnjoj Skupštini Ogranka Matice hrvatske Lipovljani, bili su prisutni Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća Lipovljani. Za sav rad na organiziranju kulturnih sadržaja, a posebno za tiskanje pisanih djela, članovima Matice zahvalio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Sve aktivnosti matičinog Ogranka Lipovljani i ubuduće će podržavati i financijski pratiti Općina Lipovljani.

Damir SMETKO      

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content