• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Prijem za mlade robotičare iz Lipovljana uoči odlaska u Dansku

Članovima Kluba tehničke kulture Lipovljani koji se bave robotikom, uoči odlaska u Dansku, načelnik Nikola Horvat priredio je prijem u općinskoj vijećnici Općine Lipovljani. Na prijemu su bili učenici – natjecatelji ne Europskoj robotičkoj olimpijadi, njihovi učitelji mentori, učenici i roditelji koji idu u Dansku u pratnji natjecateljske ekipe te Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća i Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice općine Lipovljani.


Načelnik je pozdravio sve članove Kluba i naglasio da su kao najmlađa udruga općine Lipovljani koja djeluje tek godinu dana ostvarili izuzetne rezultate i kao drugi na natjecanju na državnom prvenstvu u Samoboru, osigurali nastup na europskom prvenstvu robotske olimpijade koja se održava ove godine u Danskoj u Odenseu. Čestitao im je na tome i naglasio da bez obzira kakav rezultat ostvarili u Danskoj, već sada je to ogroman uspjeh za njih, ali i za Općinu Lipovljani, koja financijski podržava njihov rad.


O radu Kluba tehničke kulture Lipovljani, ostvarenom uspjehu na natjecanju, i o onome što ih čeka u Danskoj, prisutnima je govorio mentor Krešimir Dalenjak.


Mlade robotičare pozdravila je i Marijana Musij, direktorica Turističke zajednice, koja je također uz financijsku potporu prepoznala rad i entuzijazam, ali i premociju Općine Lipovljani putem rada Kluba. Predstavnici općine, općinskog vijeća i Turističke zajednice, mladim robotičarima su uručili simbolične poklone.


Za ekipu koja nosi ime ”Zgodni, a nezgodni” u Danskoj će nastupiti Josip Biro, Toma Jancetić i Fran Kosina, a voditelji ekipe su Krešimir Dalenjak i Ivana Grabar. Kao podrška ekipi u Dansku još putuju Mia Beljan, Filip Beljan, Lucija Jancetić, te roditelji Ivan Biro, Marijo Kosina i Mladen Jancetić.


Za odlazak na robotičarsku olimpijadu u Danskoj, Klub tehničke kulture prikupio je 7 tisuća eura putem raznih donacija i akcijama prikupljanja sredstava. Dio su osigurali i roditelji, a značajan dio je financirala i Općina Lipovljani i Turistička zajednica općine Lipovljani.


Mladi učenici, članovi ekipe Josip Biro, Toma Jancetić i Fran Kosina rekli su da su sretni što su osvojili drugo mjesto u Hrvatskoj i što putuju u Dansku. Bez obzira na rezultat, ponosni smo jer su klinci tijekom tjednih druženja dobro radili i pripremali se za zadatke u Danskoj, rekli su njihovi mentori. Svi su im poželjeli puno uspjeha.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content