• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

PRIJAVA ŠTETE OD PRIRODNE NEPOGODE – SUŠA

Uslijed nedostataka oborina u ljetnim mjesecima i visokim dnevnim temperaturama u razdoblju od svibnja do kolovoza na području Općine Lipovljani nastale su velike štete na poljoprivrednim kulturama, te je župan Sisačko-moslavačke županije dana 20. rujna 2022. godine donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše.

Svi poljoprivredni proizvođači koji imaju štete i koji su upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sukladno članku 25. Zakona o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda (NN broj 16/19), štetu prijavljuju najkasnije u roku od osam (8) dana od dana donošenja Odluke o proglašenju prirodne nepogode.

Kod prijave tj. ispunjavanja obrasca, morate uz uobičajene podatke, OBAVEZNO upisati brojeve katastarske čestice ali i ARKOD broj čestice, te procjenu štete u % za kulturu na kojoj je nastala šteta i površinu.

Prijave se mogu predati u Općini Lipovljani, Jedinstveni upravni odjel  (Komunalni redar) na adresi Trg hrvatskih branitelja 3, Lipovljani od 8,00 do 15,00 h do uključujući 28. rujna 2022. godine. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 676 004.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content