• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pri kraju je projekt zapošljavanja žena ”Zaželi i ostvari 3”

Treći po redu, projekt zapošljavanja žena, koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, na području općine Lipovljani, nazvan ”Zaželi i ostvari 3” približava se završetku trajanja, pa je održana završna konferencija projekta, u ponedjeljak, 10. srpnja, u Društvenom domu Lipovljani.

         Završnu konferenciju, na koju su došle zaposlene žene, ali i njihovi korisnici, stare i samačke obitelji, otvorila je Sabina Komljenović, voditeljica projekta. Podsjetila je da je projekt započeo na kraju prošle godine, 28. prosinca, te da će završiti 28. kolovoza. U tom vremenu 15 zaposlenih žena brinulo se i još se brine za 90 starih, samačkih i često puta slabo pokretnih osoba, u njihovom domu.

         Sabina Komljenović potom je nabrojila što su sve zaposlene žene radile i kako su se brinule o svojim korisnicima usluga, te kako će uskoro, od rujna, ti korisnici ostati bez nabrojenih pomoći, jer projekt završava krajem kolovoza. No, Općina Lipovljani ima spremljen novi projekt koji će kandidirati kad se raspiše natječaj, koji priprema Ministarstvo rada i socijalne skrbi.

         Projekt ”Zaželi i ostvari”, čija je ukupna vrijednost gotovo 98,5 tisuća eura, financiran je europskim novcem, a provođen je zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i Hrvatskim zavodom za socijalni rad.

         Na završnoj konferenciji projekta ”Zaželi i ostvari 3”, govorile su i predstavnice partnera. O suradnji oko izbora krajnjih korisnika govorila je Martina Antolković Hršak, voditeljica Područnog ureda Novska, Hrvatskog zavoda za socijalni rad, a o suradnji oko izbora 15 nezaposlenih žena, govorila je Sonja Đozo Repić, voditeljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda u Kutini.

         Konferencija je završila zajedničkim domjenkom i druženjem, na kom su izmjenjivanja iskustva stečena pri izvršavanju projekta ”Zaželi i ostvari 3”.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content