• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Predstavljena knjiga putopisa ”U zemlji plemenitih ljudi”

Ovogodišnje nacionalno obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige, koje traje od 15. listopada do 15. studenog, u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima, započeo je u ponedjeljak, 16. listopada putopisnim predavanjem Hrvoja Rupčića i predstavljanjem njegovog  motorističko-planinskog dnevnika ”U zemlji plemenitih ljudi”.

        Hrvoje Rupčić rođen je u Zagrebu 1970. godine. Njegova prva knjiga ”Himalajski dnevnik” objavljena je 2018. godine, u izdanju Aquarius Recordsa, za koju je predgovor napisao Stipe Božić, a nastala je tijekom himalajske ekspedicije ”Vlaji na Himalaji”.

U drugoj knjizi ”U zemlji plemenitih ljudi”, izdanoj 2020. godine, izdavač VBZ, opisano je dvomjesečno putovanje motorom prostranstvima drevne Perzije. Od svog prvog izdanja do danas, jedna je od najprodavanijih i najčitanijih putopisnih knjiga u Hrvatskoj. Prevedena je i na perzijski jezik, pa je u Iranu doživjela već dva izdanja.

Osim što se zadnjih godina intenzivno bavi pisanjem putopisa, u javnosti je poznat kao glazbenik i osnivač grupe Cubismo.

Uz opisivanje putovanja i predstavljanje putopisnih knjiga, članovi Narodne knjižnice i čitaonice u Lipovljanima, mogli su vidjeti i video zapise s putovanja, čime je upotpunjeno predstavljanje putovanja Hrvoja Rupčića i njegove supruge Ivane. Posjetitelji ove zanimljive večeri u lipovljanskoj Narodnoj knjižnici mogli su kupiti knjige Hrvoja Rupčića, koje im je on i potpisivao.

Narodna knjižnica i čitaonica Lipovljani pripremila je i druge programe u Mjesecu hrvatske knjige do 15. studenog, pa treba navratiti u knjižnicu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content