• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

POTPISANI UGOVORI O FINANCIRANJU JAVNIH POTREBA UDRUGA I VJERSKIH ZAJEDNICA OPĆINE LIPOVLJANI ZA 2024. GODINU

Udruge građana koje se bave kulturnim i sportskim programima, udruge koje rade s veteranima domovinskog rata, invalidima i osobama s poteškoćama u razvoju, te vjerske zajednice s područja općine Lipovljani, ove će godine za redovan rad, razne projekte i programe, ostvariti gotovo 135.000,00 eura iz proračuna Općine Lipovljani. Ugovore o sufinanciranju potpisali su predstavnici udruga i župnik Tomislav Pavlović, zajedno s načelnikom Nikolom Horvatom, u srijedu, 21. veljače, u općinskoj vijećnici u Lipovljanima.

        Prije samog potpisivanja, sve nazočne srdačno je pozdravio općinski načelnik Nikola Horvat. Zahvalio je svim udrugama na trudu u pripremanju projekata za sufinanciranje i zaželio da se svi odobreni projekti i realiziraju. Naglasio je i da se svake godine sve više novca izdvaja za javne potrebe udruga, no da svi prijavljeni projekti ipak nisu prihvaćeni u cijelosti jer je su potraživanja za sufinanciranje Općine Lipovljani znatno veća, i to u iznosu 174.122,00 eura. Podsjetio je općinski načelnik i sve korisnike sredstava općinskog proračuna Općine Lipovljani, da prije isplate sredstava moraju podnijeti zahtjev, a nakon realizacije javnih potreba i izvješće o utrošenim sredstvima.

        Potpisivanjem ugovora o sufinanciranju iz općinskog proračuna Općine Lipovljani, sve udruge moći će, bez većih problema, ostvariti planiran rad i realizaciju projekata za koje su im odobrena financijska sredstva.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content