Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisani ugovori o financiranju javnih potreba udruga i vjerskih zajednica općine Lipovljani za 2022. godinu

Udruge građana koje se bave kulturnim i sportskim programima, udruge koje rade s invalidima i veteranima domovinskog rata, te vjerske zajednice s područja općine Lipovljani, ove će godine za redovan rad i razne projekte, ostvariti gotovo 700.000 kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Ugovori o sufinanciranju javnih potreba općinskih udruga, iz proračuna Općine Lipovljani, potpisali su predstavnici udruga, zajedno s načelnikom općine Lipovljani, Nikolom Horvatom, u ponedjeljak, 4. travnja u općinskoj vijećnici u Lipovljanima.

        Prije samog potpisivanja, sve predstavnike, uglavnom predsjednike udruga, srdačno je pozdravio općinski načelnik Nikola Horvat. Zahvalio je svim udrugama na trudu u pripremanju projekata za sufinanciranje i zaželio da se svi odobreni projekti i realiziraju. Izrazio je i nadu da se neće pojave neki izvanredni problemi, kao u protekle dvije godine, u kojima su zbog pandemije koronavirusa otkazani mnogi projekti, a većina odobrenih sredstava nije iskorištena.

        Naglasio je načelnik i da se svake godine sve više novca izdvaja za javne potrebe udruga, no da svi ponuđeni projekti ipak nisu prihvaćeni u cijelosti jer je nakon ovogodišnjeg objavljivanja javnog natječaja za sufinanciranje, stiglo zahtjeva gotovo za milijuna i sto tisuća kuna sufinanciranja. Toliko sredstava nije planirano u općinskom proračunu za 2022. godinu, pa će biti financirano gotovo 700.000 kuna raznih projekata.

        Podsjetio je općinski načelnik i sve korisnike sredstava općinskog proračuna Općine Lipovljani da prije isplate sredstava moraju podnijeti zahtjev, a nakon realizacije javnih potreba i izvješće o utrošenim sredstvima.

        U ime svih udruga, na financiraju javnih potreba udruga općine Lipovljani, zahvalio se Antonio Knežević, predsjednik KUD-a ”Lipa”, a potom i Ivica Maletić, tajnik Nogometnog kluba Slavonac, koji će potporom iz općinskog proračuna financirati rad nekoliko uzrasta najmlađih nogometaša ‘Škole nogometa’.

        Potpisivanjem ugovora o sufinanciranju iz općinskog proračuna Općine Lipovljani, sve udruge moći će, bez većih problema, ostvariti planiran rad i realizaciju projekata za koje su im odobrena financijska sredstva.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content